Gabriela Firea sprijina  primariile de sector care au nevoie de ajutor, cu toate resursele de care dispune, astfel incat sa se poata lua masuri rapide si eficiente pe toata raza municipiului Bucuresti, pentru combaterea raspandirii coronavirusului.

Astfel, în plus fata de ce a intreprins Primaria Sectorului 2, care detine contract de salubrizare cu SC Supercom, pentru a veni in sprijinul autoritatilor locale, Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a început cel mai amplu program de dezinfecție în acest sector.

Gabriela Firea a luat măsuri speciale în Capitală pentru combaterea coronavirusului

La aceste operatiuni contribuie si Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti, care face parte din Holdingul Municipal si care a pus la dispozitie utilaje si angajati care sa ajute la operatiunile de dezinfectie.

Operațiunea a demarat azi la prima oră și se realizeaza cu peste 100 de lucratori, pentru a acoperi întreaga suprafață a sectorului 2.

Lucratorii Companiei Eco Igienizare au dezinfectat toate scările de bloc, atât la exterior, cât și la interior, pe părțile comune.

Citeste si...
Smiley și Gina Pistol vor deveni părinți! Artistul a dat vestea

Pe marile bulervarde și străzi din sectorul 2, 12 ULV-uri (mașini de mare capacitate), vor împrăștia substanță dezinfectantă la nivelul aliniamentului stradal.

Locatarii blocurilor în care se face dezinfecția au fost notificați, iar președinții de asociații de locatari/proprietari au fost solicitați să anunțe oamenii că este indicat să nu ia contact cu substanța împrăștiată în spațiul închis timp de o oră. În scările de bloc, operațiunea de dezinfecție va continua și pe parcursul întregii săptămâni, până la finalizare.

Pentru dezinfecția realizată în sectorul 2 se vor folosi următoarele resurse:

– 12 mașini de tip ULV

– 35 de atomizoare

– 45 de pompe de mână

– 120 de lucrători

Substanța folosită pentru realizarea dezinfecției este ALDEZIN, un biocid special care are putere de acțiune și asupra noului tip de coronavirus. Substanța biocidă folosită este avizată de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Concomitent, SC Supercom dezinfecteaza strazile si trotuarele din acest sector, cu 22 de cisterne si 45 de angajati.