Zakynthos este o insulă grecească cu toate caracteristicile care definesc complexul de insule din Marea Ionică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Este casa multor zone împădurite, a multor plaje cu iz exotic, a binecunoscutei rezervaţii de ţestoase Caretta-Caretta şi a uneia dintre cele mai fotografiate epave din lume: Navagio. Este locul ideal pentru cosmopoliţi, iubitori de natură, petrecăreţi „sălbatici”, dar şi o destinaţie aparte pentru romantici şi proaspăt căsătoriţi. În Zakynthos găseşti tot ce ţi-ai putea dori de la o vacanţă insulară grecească, ba poate şi mai mult… dacă descoperi câteva secrete ştiute doar de localnici. Europa Travel te trimite în Zakynthos cu cele mai mici preţuri de pe piaţă, iar noi îţi dăm câteva ponturi pentru a te bucura din plin de sejur.

Puţin sud, mai mult vest
Orice turist alege sudul, mai ales dacă e la prima vacanţă în Zakynthos. Este cea mai aglomerată parte a insulei pe timp de vară, aici aflându-se cele mai promovate atracţii, printre care şi plaja Laganas. Dacă nu ai fost, merită să o vizitezi pentru câteva ore sau chiar pentru o zi întreagă. Însă, noi îţi recomandăm să poposeşti mai mult în sud-vestul insulei, mai precis în satul de munte Keri şi în satul de litoral Limni Keriou. Keri te va impresiona cu străzile înguste şi casele sale vechi, construite din piatră, care au supravieţuit cutremurului din 1953, fiind acum mari mostre ale arhitecturii tradiţionale locală. Limni Keriou are o plajă generoasă şi un mic port, cu cel mai spectaculos apus de soare de pe insulă.
În mijlocul naturii

Interiorul insulei este plin de măslini şi viţă de vie, staţiuni cu hoteluri atent plasate, sate mici cu magazine tradiţionale de cafea („kafenia”) şi mulţi localnici prietenoşi. Mergi în zona Gremna şi vezi Mănăstirea Agios Georgios, construită în 1568, sau Parcul Marin Naţional şi Muzeul de la Xirokastello.

O zi în jurul insulei
O excursie de-o zi cu barca în jurul insulei este o altă alternativă de relaxare şi distracţie pentru care nu foarte mulţi turişti optează şi este păcat. Fiecare colţ al insulei, admirat de pe apă, îţi va părea o minune naturală. Relaxează-te, bucură-te de soare, înoată spre Navagio, unde se odihneşte faimoasa epavă extrem de fotografiată, şi vizitează Peşterile Albastre.
Recomandat este să-ţi închiriezi propria ambarcaţiune. Dacă însă nu ai permis de navigaţie sau bugetul nu-ţi permite, alege excursiile pe mare din portul insulei şi nu te opri doar la Navagio, aşa cum face majoritatea. Poate va fi ceva mai scump, dar aşa poţi străbate mai multe golfuri nu foarte turistice, explorând insula în toată splendoarea ei. Aşadar, fotografiază-te în zonele mai puţin cunoscute şi arată-le prietenilor tăi partea nevăzută a insulei Zakynthos.

Nu rata
Bineînţeles, nicio vizită în Zante nu ar fi completă fără vizitarea obiectivelor emblematice al insulei precum Castelul Veneţian, situat pe partea de sus a dealului Bochali, la marginea oraşului Zakynthos, şi piaţa Saint Markos. Şi, înainte de a porni spre casă, gustă feluri unice de mâncare tradiţională precum papatoli (făcută din carne de vită), brânză ladotyri şi iepuri umpluţi, gătiţi în cuptor. Sunt delicii locale pe care le vei găsi greu, dar pe care merită să le cauţi.

Sejur avion Zakynthos
Hotel Mavrikos 3* din Tsilivi – de la 445 euro/persoana/sejur, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Citeste si...  E fierbinte si foooarte sexy