Klaus Iohannis a fost ales, duminică, preşedinte al României, reuşind să câştige bătălia cu Victor Ponta. Imediat după alegeri, privirile au fost aţintite şi spre Carmen (55 de ani), soţia lui Iohannis, care va deveni prima doamnă a ţării.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI PREZIDENTIALE - 2014

Din câte se pare, Carmen este singura femeie pe care Klaus Iohannis a iubit-o. Cei doi s-au cunoscut la 22 de ani, când erau studenţi, iar în anul 1989 s-au căsătorit.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 - SIBIU

„În timpul facultăţii, am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit“, spune noul preşedinte al României în volumul autobiografic „Pas cu pas”.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI PREZIDENTIALE - 2014

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din satul Sântu, aflat în apropiere de Reghin, după cum se poate regăsi pe Wikipedia. În perioada de interzicere a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS - REGELE ALBERT - REGINA PAOLA - SIBIU

Cei de la WOWbiz scriau, în vara acestui an, că soţia lui Klaus Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu, şi că cei doi nu au copii. Mai mult, sursa citată nota că soţia noului preşedinte al României este o femeie cochetă, care atrage atenţia la toate evenimentele la care îşi însoţeşte partenerul de viaţă.

ACL - MITING ELECTORAL - CLUJ

Despre Carmen Iohannis au scris şi cei de la Adevărul, care afirmă că noua primă doamnă a României ştie să cânte la pian şi „este o femeie caldă, prietenoasă şi elegantă fără stridenţă“, după cum o descriu apropiaţii familiei Iohannis.
Şi jurnaliştii de la Libertatea i-au făcut o scurtă biografie soţiei lui Iohannis, afirmând că printre pasiunile lui Carmen Iohannis se numără teatrul gastronomia franceză şi moda. Sursa citată mai notează şi că ea este atrasă de creatorii de modă francezi şi, în prezent, încearcă să şi înveţe limba franceză. Apreciază şi cultura britanică, dar detestă gastronomia englezilor.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI PREZIDENTIALE - 2014

La doar o zi după alegeri, când deja ştia că a devenit prima doamnă a României, Carmen Iohannis se afla la Sibiu, nefiind alături de soţul ei, la Bucureşti. Întrebată de reporteri cum se simte acum, ştiind că soţul ei a devenit preşedintele ţării, Carmen Iohannis a afirmat că este încântată de acest lucru şi că va ajungea şi ea, cât de curând, la Bucureşti, însă pentru moment nu poate face acest lucru, deoarece are ore la liceul la care predă în Sibiu.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI PREZIDENTIALE - TUR II

Odată ajunsă la liceu, Carmen Iohannis a avut parte de o surpriză foarte mare. Elevii şi-au primit diriginta pe versurile melodiei „We are the champions“, interpretată de Queen, iar pe tablă au scris mesaje precum „Santa Klaus is coming to Cotroceni“ şi „Ţine minte 3 cuvinte: Klaus Iohannis preşedinte“.

KLAUS IOHANNIS - ALEGERI PREZIDENTIALE - TUR II

Citeste si...
Ludovic Orban, întrebat dacă a luat în calcul demisia după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ: Nu, am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să-mi dau demisia