Fostul fotomodel Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre şi patron al SSC Farul Constanţa şi administrator al Blueberry Ridge Minerals, intenţionează să extragă aur de la Baia de Arieş.

Potrivit acesteia, perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş a fost finalizată, iar Blueberry Ridge Minerals aşteaptă eliberarea licenţei de exploatare a zăcământului din mină până în februarie 2020, în funcţie de acordurile pe care le mai are de obţinut proprietarul, scrie economica.net.

Femeia de afaceri Ema Gavrilă a devenit în 2018 şi finanţator al echipei de fotbal Farul Constanţa. Ea este fosta iubită a ex-senatorului Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, şi fosta şefă a organizaţiei locale a PSD Costineşti.

Firmă înfiinţată expres pentru aurul de la Baia de Arieş În august 2015, administratorul firmei, Ema Gavrilă declara că firma a fost înfiinţată în mod expres pentru a extrage aur de la Baia de Arieş şi că licenţele de explorare se acordă pe o perioadă de cel mult cinci ani. Ea a mai spus că ideea înfiinţării unei firme cu un asemenea specific i-a venit în 2011 atunci când valoarea aurului pe piaţa internaţională era la un nivel ridicat, iar obţinerea acestei licenţe de explorare a fost un lucru uşor.

Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: În maximum două săptămâni vor intra în ţară 10.000 de doze de imunoglobulina din Austria

Cum a făcut avere proprietara unei mine de aur Ema Gavrilă a intrat în afaceri imediat după 1990, când a înfiinţat prima agenţie de manechine/fotomodele din România, Ema Manechin. Este agenţia la care era director Dana Săvuică, iar printre fotomodelele de top lansate de ea a fost Valentina Pelinel.

După modeling şi-a continuat activitatea printr-o fabrică de confecţii în sistem lohn, cu contracte la marile companii de îmbrăcăminte din străinătate, iar profiturile au fost investite preponderant în spaţii comerciale. Spaţiile comerciale au fost apoi vândute, în mare parte pentru a susţine învestiţiile în mina de aur.