Focar de Covid-19 la cel mai mare spital din vestul României! Situația este cu adevărat dramatică întrucât Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara.

Focar de Covid-19 În Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul din Timișoara au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 nouă asistente şi 10 pacienţi.

Managerul instituției, Raul Pătraşcu, a întrunit Comandamentul de Urgenţă, iar în urma analizării situației s-a decis luarea măsurii de carantinare a întregii secții! Acest lucru înseamnă că pacienții testați negativ la Covid-19 vor fi externați dacă situaţia medicală o permite. În schimb, pacienţii asimptomatici vor fi transferați în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus şi au test negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanentă a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să se desfăşoare în condiţii normale, dau asigurări șefii Spitalului din Timișoara.

„A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, a declarat Raul 

Citeste si...
Românii din diaspora, nou mesaj către Klaus Iohannis. "Suntem nespus de dezamăgiţi"