Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, spune că este încrezător că economia „va avea o revenire după această cădere” și este de părere că în funcție de implementarea măsurilor luate până în prezent se poate gândi la o revenire „în V”, relatează Mediafax.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, luni seara, la un post Tv, că economia României își va reveni „brusc”.

„Lucrurile pot să fie mai bune sau mai rele în perioada următoare, depinde de cum vor fi implementare măsurile pe care le-am luat până acum. Eu (…) rămân la ideea mea că economia va avea o revenire după această cădere. Plus că va veni și o revenire bruscă a economiei, bineînțeles lucrurile nu vor arăta la fel, dar dacă ne uităm doar la cifre așa văd lucrurile. O revenire în V, dar depinde foarte mult de implementarea măsurilor pe care le-am luat și după aceea măsurile de relansare a economiei”, a punctat ministrul.

Citeste si...
Vezi ce decizie a luat Carmen Dan cu privire la stadionul Dinamo

Potrivit acestuia, cele trei măsuri principale luate: liniile de credit pentru IMM-uri, șomajul tehnic și amânarea ratelor românilor, încep să-și facă efectul.

„România are unul dintre cele mai generoase pachete, nu vorbim doar de garanții, dar vorbim și de acest ajutor de șomaj tehnic (…)”, a mai spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu