ANAF a vândut 6 din cele 14 spații care i-au aparținut omului de afaceri Dorin Cocoș și care au fost sechestrate pentru a recupera prejudiciul din dosarul ”Microsoft”. Suma pe care statul a reușit să o recupereze de la fostul soț al Elenei Udrea este de opt milioane de lei, respectiv 1, 74 milioane de euro, care nu depășește 20% din prejudiciul de 9 milioane de euro, respectiv suma pe care el a primit-o de la Dinu Pescariu și Claudiu Florică și pentru care acum ispășește o pedeapsă de doi ani și patru luni. 
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat în 18 august licitația pentru valorificarea celor 6 imobile care i-au aparțin lui Cocoș.
”ANAF, prin Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale, a organizat astăzi (joi – n.r.) prima licitație pentru vânzarea a 6 dintre cele 14 bunuri imobile sechestrate, situate în București, și care aparțin debitorului Dorin Cocoș. Licitația a fost organizată în vederea recuperării creanțelor bugetare provenite din săvârșirea de infracțiuni, pentru punerea în executare a hotărârii judecătărești definitive pronunțate în materie penală n.r 258/24.03.2016, definitivă prin Decizia penală nr. 162/03.10.2016, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul penal nr. 1191/2015”, potrivit Fiscului.
Cea mai scumpă proprietate vândută este un spațiu comercial aflat pe Bulevardul Basarabia din București, scos de Fisc la licitație cu 1,1 milioane de lei și vândut cu 1,81 milioane de lei.

Următorul în top este tot un spațiu comercial, aflat pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, pe care ANAF îl scosese la licitație cu 900.000 de lei și pentru care a obținut un preț final de 1,62 milioane de lei.

Citeste si...
Sindicaliștii din sistemul judiciar susține că va exista un blocaj fară precedent

ANAF nu menționează numele cumpărătorilor, dar precizează că aceștia sunt obligați să achite sumele cu care și-au adjudecat licitațiile în cinci zile.

Alte licitații din același dosar mai sunt programate în 22 și 24 august.
Cele 14 spații comerciale, a căror valoare este de cel mult două milioane de euro, reprezintă singura parte din averea lui Dorin Cocoș pe care statul a reușit să mai pună mâna. Mare parte de averea lui Cocoș este acum pe numele altor persoane.

 Alimentare, case de jocuri de noroc și saloane de înfrumusețare sunt afacerile deschise în cele 14 spații comerciale închiriate de Dorin Cocoș și care sunt scoase la licitație de Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Dorin Cocoș execută din 3 octombrie 2016 pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare primită în dosarul ”Microsoft”. În același caz a primit o pedeapsă similară și Nicolae Dumitru (Niro), fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare, în timp ce fostul ministru Gabriel Sandu a primit o pedeapsă de 3 ani.

Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.