Filosoful Mihai Şora a fost operat joi la Spitalul Elias, din cauza unor probleme la colecist. Intervenţia a fost DIFICILĂ, din cauza vârstei înaintate a pacientului, 101 ani.

Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Bucureşti, a declarat pentru agenţia de presă Mediafax, că filosoful este conştient după operaţie.

„A fost o operaţie complicată. De vină este şi vârsta, de 101 ani. Se recuperează,” a precizat medicul. După operaţie, Şora a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

În ultimul mesaj pe pagina sa de Facebook, publicat la miezul nopţii de 26/27 iunie, filosoful anunţa că va participa la protestele din Parcul Izvor din ziua votării moţiunii de cenzură şi îşi însoţea mesajul de o enigmatică imagine alb/negru a unui fotograf japonez.

”Voi merge mâine în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României,” scria Mihai Şora. ”Trag nădejde că vom fi mulţi. P.S. Nu uitaţi umbrelele, dragi prieteni: acum plouă, cerul este tulbure, întunecat #FărăPenali.” 

Filosoful critică guvernanţii, despre care scrie că sunt ”nişte borfaşi” ajunşi la cârma ţării de 538 de zile ”prin indolenţa iresponsabilă a celor care nu au fost la vot”. El e sceptic privind soarta moţiunii, deoarece nu mai are încredere decât în ”tinerii de la Uniunea Salvaţi România”.

Citeste si...
Liviu Dragnea află in scurt timp dacă va fi sau nu operat

”538 de zile sunt o veşnicie în România centenară,” adaugă Şora. ”Nu departe de Piaţa Victoriei, îmi scria cineva, locuieşte un băieţel născut odată cu protestele noastre; un copil care a învăţat cuvântul „hoţii“ înaintea cuvântului „Mamă“. Aceştia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopţii.”

Deşi în vârstă de 101 ani, filosoful Mihai Şora nu a ezitat să iasă în stradă, participând la protestele împotriva Coaliţiei PSD-ALDE. Este foarte îndrăgit şi respectat de manifestanţi, care apreciază simplitatea cu care se integrează printre ei.

Şora a fost permanent extrem de critic la adresa coaliţiei guvernamentale. Înainte de alegerile din 11 decembrie 2016, a încercat să-i scoată la vot pe indecişi şi – supărat că majoritatea celor care nu au votat au fost TINERI – le-a zugrăvit în câteva fraze VIITORUL.

După ultimul Congres al PSD, Mihai Şora a sesizat pericolul noii generaţii de politicieni din partid şi a fanatismului cu care acţionează. ”Am râs. Am stors şi multe lămâi,” scria Şora. ”La socoteala de pe urmă, nu servitutea veteranilor este descurajantă, ci zelul, ardoarea celor tineri, iresponsabili. Centurionii uzaţi – cu pieptul plin de medalii şi săbiile boante – sunt doar ridicoli. Dar fanatismulviguroşilor soldaţi, abia iviţi în partid, este mai de temut.”