Măsura îi afectează inclusiv pe pacienţii din spitale!

 Facebook interzis

Angajaţii Spitalului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi nu vor mai avea acces la site-urile ziarelor locale şi nici la reţelele de socializare, după ce conducerea unităţii sanitare a observat, în urma analizării unor cifre puse la dispoziţie de compartimentul tehnic, că oamenii petrec prea mult timp pe internet.

”Am traficul de date, şi am putut vedea acest lucru. Decizia de a restricţiona accesul la site-urile presei locale şi la Facebook este în beneficiul spitalului. Au pretenţii salariale exagerate, dar unii pierd timpul masiv pe internet, pe forumuri, unde ţin dezbateri sau lasă comentarii pe la diverse materiale din presa locală. Iar asta în condiţiile în care sunt plătiţi cu bani de la stat. Inclusiv în biroul meu nu se vor putea accesa acele site-uri. Internetul va fi folosit pentru cercetare, informare şi raportări către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, atunci când e cazul“, a precizat dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului „Socola“, citat de presa locală. Acesta a adăugat că astfel de decizii sunt des luate în multe din ţările Uniunii Europene.

Chiar şi aşa, pentru consumatorii de presă locală va exista o soluţie. „Voi face pentru fiecare secţie în parte abonamente la ediţia print a ziarelor. Astfel, cadrele medicale, dar şi pacienţii, vor fi mereu la curent cu evenimentele din regiune“, a adăugat managerul unităţii sanitare.

 

Citeste si...  Soţul poliţistei care şi-a împuşcat copilul şi mama, anchetat