Polițiștii fac șase percheziții, joi dimineața, în București și în Argeș la persoane bănuite de evaziune fiscală, după ce ar fi cumpărat 300 de mașini din spațiul intracomunitar, apoi le-ar fi vândut în România, fără înregistrarea în contabilitate.Prejudiciul cauzat statului depășește 5 milioane lei.

Potrivit IGPR, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române efectuează 6 percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscal”, arată IGPR.

Citeste si...  Liderii politici maghiar au adus un nou afront românilor

Sursa citată precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,2 milioanel lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

Polițiștii vor pune în aplicare șapte mandate de aducere.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.