lk (1)

Peste 200 de poliţişti au descins, joi, la 44 de adrese din opt judeţe şi din Capitală într-un dosar de evaziune fiscală cu alcool contrafăcut într-o fabrică improvizată din Constanţa, informează Poliţia Română.

„La data de 5 iunie a.c., sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, peste 200 de poliţişti efectuează 44 de percheziţii pe raza a 8 judeţe, respectiv Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea, precum şi a municipiului Bucureşti. Activitățile se desfășoară cu cu sprijinul tehnic şi informativ al DIPI”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, percheziţiile vizează puncte de lucru ale mai multor firme şi locuinţele a patru persoane bănuite de evaziune fiscală cu alcool.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii vor ridica documente şi vor duce la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru audieri, persoanele implicate în evaziune. Acestea sunt bănuite că, în perioada 2013 – 2014, ar fi produs ilegal alcool şi nu ar fi înregistrat evidenţa contabilă a societăţilor, drept pentru care nu şi-au achitat impozitele către bugetul de stat.

Băuturile alcoolice erau produse într-o fabrică clandestină din Constanţa, după care au fost vândute în magazine din Bucureşti şi opt judeţe.

Citeste si...
Bază ONU atacată cu rachete.