Ministrul Finanţelor,Eugen teodrovici , susţine că divergenţele dintre Gabi Firea şi ar fi trebuit să fie tranşate în interiorul partidului şi că cei doi au obligaţia să rezolve acest conflict în partid, el afirmând că, în opinia sa, „ţara pierde” din cauza acestui conflict. 

„Lucrurile nu ar trebui să fie în situaţia de astăzi. Trebuie aduse în forurile de partid. Poate că lucurile nu s-au spus când trebuia să fie spuse şi de asta, probabil, că lumea le-a acumulat şi reacţiile sunt cele pe care le vedem astăzi”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi seară, la TVR, referindu-se la conflictul dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea, scrie news.ro.

Ministrul de Finanţe a spus că, în opinia sa, nu doar PSD, ci toată ţara pierde din cauza conflictului dintre cei doi: “Pierde partidul ca imagine şi, dincolo de partid, cred că pierde ţara pentru că, fiind cel mai mare partid, lumea aşteaptă multe de la acest partid ”.

Citeste si...  PSD se gândește să-l demită pe Tudorel Toader

El a precizat că este simplu membru al PSD, neavând nicio funcţie politică în partid, dar că membrii CEx şi BPN „au obligaţia să-şi rezolve problemele în partid”.

„Aşa cum au stat ani de zile la aceeaşi masă, au făcut lucruri bune la aceeaşi masă, împreună, obligaţia lor ca lideri este de a găsi soluţia şi pacea de care şi partidul are nevoie, şi Guvernul, şi această ţară”, a mai spus el.

Teodorovici a apreciat şi că, având în vedere cât de mare este PSD, partidul ar trebui să aibă propriul candiat la Preşedinţie.

 

„În mod normal, PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu. E cel mai mare partid la nivel european, nu numai naţional”, a afirmat Teodorovici.

În acest context, el a precizat că PSD ar trebui să deţină şefia stângii la nivel european, deţinută în prezent de reprezentatul partidului de stânga din Bulgaria.