Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că ar trebui făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituții în care funcțiile de suport depășesc 30% și este nevoie de o administrație mai suplă, scrie Mediafax.

„Sunt foarte mulți beneficiari în administrație care vor să fie o aplicabilitate treptată adică până în 2022. Sunt două scenarii, dar nu au legătură cu lipsa banilor. Știți foarte bine am propus ca partid și guvern legea salarizării și o altă măsură la pachet, trebuie să regândim administrația publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcționari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să își regândească schema de organizare”, a declarat Eugen Teodorovici, la România Tv.

Citeste si...  Unic în lume! Cine este românul care va primi pensie mai mult timp decât a trăit până a devenit pensionar

Acesta a completat că o decizie ar putea fi luată până la finalul anului.

„MFP are ca funcții suport undeva la 18% din total. Sunt alte ministere unde funcțiile de suport depășesc 30%, atunci trebuie să reașezăm la nivelul menționat anterior. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administrația să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată. Dacă se va decide, atunci se va decide până la finalul acestui an”, a mai spus ministrul de Finanțe.