Vineri va fi anunţat numele celui care ia locul demisionarului Daniel Chiţoiu

Nicolaescu

Actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este favorit pentru scaunul de ministru de Finanţe, în locul lui Daniel Chiţoiu, susţin surse din PNL. De remarcat că Eugen Nicolăescu este de profesie contabil.

Eugen Nicolăescu are mari şanse să fie propunerea PNL pentru scaunul lăsat liber de Daniel Chiţoiu la Ministerul de Finanţe, care şi-a dat joi demisia din Guvern, explicând că vrea să se ocupe de campaniile electorale ale partidului din acest an.

„Deciziile vor fi luate mâine în privinţa Ministerului de Finanţe şi a celui de Interne. Eu nu i-am propus funcţia de ministru de Finanţe lui Bogdan Olteanu. Cui i-am propus-o, a acceptat-o”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

În vârstă de 58 de ani, Eugen Nicolăescu este deputat, absolvent de ASE, Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Formator în Audit Financiar, doctor în contabilitate și audit. Fost preşedinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu a mai fost ministru al Sănătăţii, în Guvernul Tăriceanu, în perioada 2005-2008. Eugen Nicolăescu vorbeşte engleza, franceza şi italiana. Totodată, este preşedinte interimar al organizației PNL București.

 

Citeste si...  Iată de cine s-a îndrăgostit Ana-Maria Barnoschi