Elveţia va interzice cu începere de miercuri importul de porci vii şi orice fel de carne de porc provenind din mai multe ţări europene unde au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.

elvetia-interzice-importul-de-porci-din-mai-multe-tari-europene-printre-care-si-romania-18487153

Importurile din Bulgaria şi România sunt vizate, precum şi cele din anumite regiuni din Croaţia şi Letonia, au precizat marţi autorităţile sanitare elveţiene.

Interdicţia se referă la porci şi mistreţi, precum şi la carnea care provine de la aceste animale, dar şi la ovule, embrioni şi material seminal.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa subsahariană, şi-a făcut apariţia în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreţi morţi, dintre care mulţi atinşi de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a mistreţilor.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând numai mistreţi, în zonele limitrofe Belarusului.

Citeste si...
Un medicament contra cancerului de sân ar putea fi lansat anul viitor