De Buna Vestire vine si Elena Udrea cu vesti! Aflată în pușcărie, Udrea anunță schimbarea: va declara tot ceea ce procurorii nu vor să se știe.

Elena Udrea nu mai rezista si confirmaPrimul episod este despre cum au pus presiune procurorii pe cei mai buni prieteni ai săi și cum a plecat Dosarul Gala Bute de la denunțul unui politician.

”Înaintea înfăptuirii Justiţiei, trebuie aflat întotdeauna adevărul. Ne luăm angajamentul să vă prezentăm adevărul despre „Gala Bute”.

Dosarul în care Elena Udrea este arestata starneste atentia pentru foarte mulţi în acest moment. De aceea, vom prezenta faptele, nu consideraţii personale, tocmai pentru a putea fi analizată şi discutată situaţia în cunoştinţă de cauză. Este normal să existe o simetrie în ceea ce priveşte informaţia din spaţiul public: să nu fie vizibil numai punctul de vedere al acuzatorilor, ci şi cel al apărării.

Gala Bute este dosarul care a pornit în 2011 la sesizarea unui om politic şi care se referă la modul în care a fost implicat MDRT în evenimentul din care a făcut parte şi meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy.

Celelalte trei acuzaţii de luare de mită nu au legătură cu evenimentul sportiv. Apar în acest dosar pentru că procurorii au simţit nevoia să conexeze nişte acuzaţii unui dosar care a devenit ca un magnet public. Totul a pornit de la denunţul omului de afaceri Adrian Gărdean, prieten vechi cu Ştefan Lungu. Firma lui Gărdean (SC. TermogazCompany SRL) lucra pentru MDRT la construirea unor pârtii de schi.

Citeste si...  Gabriela Firea susţine că primarul Sectorului 5 i-ar fi pus piedici să ajute persoanele din blocul ars

În momentul în care cei trei (Lungu, Topoliceanu şi Nastasia) sunt confruntaţi cu denunţul lui Gărdean, mai repede sau mai greu, cu alternativa arestului preventiv înaintată de procurorii doamnei Koveşi, fiecare recunoaşte că a luat banii. Dar, pentru că nu era suficient ca să fie liberi, trebuie să înflorească povestea şi astfel se ajunge să susţină că fie i-au dat Elenei Udrea, fie erau pentru PDL. Referitor la Udrea, unele declaraţii o exonerează de vină. Dar, pentru că au susţinut ce au vrut procurorii să audă, Topoliceanu, Lungu şi Nastasia sunt liberi. Cei care nu au făcut-o sunt în arest, deşi implicarea lor este infinit mai mică decât a celorlalţi.

Nicio altă probă că Udrea ar fi ştiut sau luat vreun ban de la ei. Dimpotrivă, declaraţiile lor se contrazic între ele – diferă radical de la o zi la alta, ba chiar sunt infirmate uneori de probele din dosar – aşa cum veţi vedea în zilele următoare.

,,Veţi vedea ce s-a întâmplat de fapt la confruntări şi de ce niciuna dintre acuzaţiile care i-au fost aduse fostului ministru nu stă în picioare.”, transmite Udrea de după gratii.

Sa stea cat mai multi ani sa se lecuiasca si altii ca ea sa mai bage mana pana la umar in bani si bunuri care nu le apartin.