Elena Udrea a declarat, luni, după ce procurorii DNA au cerut aviz Camerei Deputaţilor pentru declanşarea urmăririi penale în Dosarul „Gala Bute”, că demersul procurorilor este legat de dezvălurile sale privindu-l pe şeful interimar al SRI, Florian Coldea. Udrea a acuzat că este „o încercare de intimidare” a sa şi că se aşteaptă la orice.  În plus, deputatul a mărturisit că se simte mai în siguranţă „supravegheată” de poliţie. 

DNA a cerut, luni, începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Într-o conferinţă de presă, Elena Udrea a reacţionat spunând că cererea procurorilor este legată de declaraţiile pe care le-a făcut vineri cu privire la implicarea SRI în campania electorală şi care îl vizau pe şeful interimar al Serviciului, Florian Coldea.

Nu se poate să faci percheziţii la 4 ani si ceva de la momentul acţiunii. Ce speri să mai găsesţi la 4 ani? Este o incercare de intimidare. Ma astept la orice. Este o incercare de decredibilizare a mea cu un dosar in care sunt pomenita de 4 ani si abia acum se cere acuzarea mea. Este o incercare de decredibilizare, care se va face după tipicul pe care l-am mai văzut: îngroparea in acuzatii, în cauze penale”, a declarat Elena Udrea.

Udrea a lansat noi acuzaţii la adresa lui Florian Coldea, dar i-a pus la zid şi pe jurnalişti şi politicieni. „S-au activat acoperitii din presa, iar politicienii cu schelete in dulap au sărit să ma acuze pe mine si sa spele imaginea generalului Coldea„, a atacat Udrea.

Fostul ministru a precizat că nu are încredere că ancheta pe care Coldea „şi-o face singur la SRI va da un rezultat”, cum nu are încredere că audierea acestuia la comisia parlamentara a SRI se va face in spiritul legii.

„Nu am încredere apoape în nimeni în acest moment”, a concluzionat Udrea. Deputatul i-a atacat totodată pe „toţi marii bărbaţi politici ai ţării” care, după dezvăluirile sale, „s-au ascuns pe sub mese” şi le-a răspuns celor care s-au întrebat de ce a făcut abia acum declaraţiile: pentru că, a argumentat Udrea, a aflat toamna trecută după ce fostul ei sot a fost retinut.

„Daca lor, acestor mari barbati ai Romaniei le este frica, sunteti de acord ca poate sa imi fie si mie frica?„, s-a întrebat retoric fostul ministru.

Udrea a mai spus spus că planul lui Coldea „este gata de a fi desărvărşit” – „controlul total asupra ţării”: „Cred ca societatea civila ar trebui sa se intrebe daca e normal ca o putere oculta sa influenteze activitatea institutiilor democratice ale statului roman, daca un om care stie bubele din capul parlamentarilor sa influenteze activitatea Parlamentului.”

Fostul ministru a anunţat  totodată că le-a cerut avocaţilor să retragă contestaţia la măsura controlului judiciar, luată în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal, şi a mărturisit că se simte „mai în siguranţă supravegheată de poliţie”: „Prefer sa fiu supravegheată, prefer să merg martea si joia la politie. Mă gândesc că dacă nu mă duc o dată la poliţie cineva mă caută.”

Udrea a explicat că nu acuză cu nimic SRI şi că „un om, şi anume Coldea nu înseamnă o instituţie”: „Indiferent cat am gresit eu, nu se justifica sa trecem cu vederea incercarea de a ocupa puterea folosind informatiile pe care il calitate de sef al SRI dl Coldea le are. Nu acuz SRI, un om nu inseamna o institutie, dl Coldea e doar un om, nu o institutie.”

Udrea a mai arătat că nu este „parte a sistemului”: „L-am cunoscut din interior, cineva trebuie sa spuna din interior ce se intampla si imi asum sa fiu eu cea care detoneaza acest sistem.”

Nu în ultimul rând, Elena Udrea a răspuns acuzaţiilor procurorilor în Dosarul GALA BUTE, spunând că se simte „vinovată” pentru că a dorit ca milioane de oameni să-l vadă, în 2010, pe Lucian Bute boxând în România.

Am dorit ca acest meci să se întâmple în ţara lui. Dacă este o vină că am vrut ca ministerul sa-si facă promovare cu cel mai mare campion atunci mi-o asum. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului era singurul care putea folosi fonduri europene in scopuri turtistice, folosind imaginea unui sportiv. A fost o oportunite pe care am considerat-o ca atare. (…) MDRT nu a făcut decît un singur lucru: a cumpărat publicitate în cadrul galei”, a conchis Udrea.

Declaraţiile Elenei Udrea vin după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru în Dosarul Gala Bute.

Cererea procurorului general Tiberiu Niţu privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea a ajuns luni la Camera Deputaţilor şi va fi discutată marţi în Comisia Juridică.

 
După ce Comisia Juridică va întocmi un raport,  deputaţii vor da în plen un vot asupra cererii DNA privind demararea urmării penale în cazul deputatului.
Citeste si...
Cu cine s-a iubit Elena Udrea în tinereţe