Proprietăţile excepţionale sunt eficiente în tratamentele de înfrumuseţare

cartof ten

Cartofii reprezintă o sursă de fibre, de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, potasiu, magneziu, beta-caroten, antioxidanţi şi fibre. Astfel, datorită acestor proprietăţi, leguma poate fi folosită şi în tratamente de înfrumuseţare. Cartoful este recomandat de consultanţii în frumuseţe pentru diminuarea cearcănelor, tratarea acneei şi chiar drept remediu pentru picioarele umflate.

cartof

– Cartoful poate ajuta la diminuarea pungilor de sub ochi. Tot ce trebuie să faceţi este să tăiaţi două rondele dintr-un cartof, pe care le împăturiţi în tifon şi le puneţi pe ochi. Lăsaţi cartoful să acţioneze preţ de 5 minute, iar apoi spălaţi-vă pe faţă cu apă călduţă. Cearcănele se vor diminua chiar de la prima aplicare, deoarece cartoful conţine vitamina C şi amidon, substanţe ce au rolul de a albi pielea şi de a o dezumfla.

– Apa în care sunt fierţi cartofii poate face minuni pentru picioare. Amidonul ce iese din ei, prin fierbere, ajută la circulaţia sângelui, lăsând picioarelor o senzaţie de calmare.

– Cartofii pot ajuta şi la tratarea acneei. Datorită acidului din compoziţia sa, celulele moarte sunt eliminate uşor de pe suprafaţa pielii. De asemenea, vitamina C din compoziţia cartofului scapă tenul de bacterii, oprind răspândirea infecţiilor.

Citeste si...  Cinci gesturi de infrumusetare pe care nu trebuie sa le faci in fata iubitului tau