Grepfutul poate fi fatal în anumite combinaţii

 grepfruit

 Cu toate ca abunda in vitamine si minerale, grepfrutul – cunoscut pentru superbeneficiile lui – iti poate pune sanatatea in pericol, daca il consumi in diverse combinatii.

Pe langa un continut mare de vitamina C, grepfrutul are in compozitie si vitamina A, complexul B, calciu, fosfor, potasiu, fier, retinol si alte substante antioxidante.

Datorita acestor substante, grepfrutul impiedica imbatranirea prematura a organismului, inhiba formarea celulelor tumorale, previne aparitia bolilor digestive, artrita, reumatismul, osteoartrita si astmul.

In plus, consumul constant al acestui fruct reduce nivelul colesterolului din sange, stimuleaza arderea grasimilor, protejeaza inima si scade riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.

Grepfrutul poate provoca si efecte negative

Cu toate ca are numeroase beneficii asupra organismului, consumul de grepfrut atat ca atare, cat si sub forma de suc, poate avea efecte negative daca iei in acelasi anumite medicamente, precum antibioticele. O asemenea combinatie poate fi foarte periculoasa, intrucat fructul are puterea de a tripla efectul pastilelor.

In plus, consumul grepfrutului pe perioada tratamentului poate duce si la aparitia unor efecte adverse – hemoragii stomacale, probleme renale, batai neregulate ale inimii -, intrucat favorizeaza absorbtia intestinala a antibioticelor.

Nu in ultimul rand, narginina, substanta amara din compozitia fructului, poate sa opreasca metabolizarea medicamentelor. Astfel, organismul nu mai poate elimina substantele din antibiotice, ceea ce duce la cresterea riscului de intoxicare.

Specialistii atrag atentia ca pe langa antibiotice, grepfrutul interactioneaza cu peste 80 de alte medicamente. De aceea, in momentul in care ti se prescrie un tratament, este indicat sa intrebi medicul daca poti consuma grepfrut sau nu.

 

Citeste si...  Ponta: Nu sunt de acord ca alt contracandidat să fie atacat pe tema familiei