Actualitate, Featured

Două Spitalele închise din Suceava şi Focșani pentru dezinfectie de grad foarte înalt pentru 48 de ore

Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență Dr. Alexandru Popescu Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar, informează Ministerul Apărării.

Două Spitalele închise din Suceava şi Focșani pentru dezinfectie de grad foarte înalt pentru 48 de ore

În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

Echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectate cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie.

Cei 124 de pacienţi care mai sunt internaţi în spital, unii infectaţi cu COVID, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale. În spitalul din Suceava sunt 1.300 de angajaţi.

”După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Judeţean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecţie. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în spital în alte unităţi sanitare”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Pacienţii vor fi direcţionaţi astfel:

– Pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID 19 vor fi repartizaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

– Pacienţii confirmaţi negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie

– Pacienţii care sunt confirmaţi negativ şi reprezintă urgenţe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie.

Două Spitalele închise din Suceava şi Focșani pentru dezinfectie de grad foarte înalt pentru 48 de ore

Potrivit MS, din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 sunt confirmaţi pozitiv la COVID 19. Aceştia sun internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului judeţean se află, de asemenea, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Suceava.

Echipa MS a decis ca, după dezinfecţie, Spitalul Clinic Judeţean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Protocolul de tratament al infecţiei cu coronavirus – aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii

Protocolul de tratament al infecţiei cu coronavirus a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

În această dimineață a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani, tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.

Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Printre cei testați pozitiv se numără și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Două dintre decese au fost confirmate de autorităţi aproape de miezul nopţii. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din Suceava, care a călătorit luna trecută în Insulele Mauritius, Seychelles şi în Dubai. Iniţial, pacienta a fost internată în stare gravă la Spitalul Judeţean din Suceava, apoi medicii au decis să o transfere la Iaşi. Acolo a pierdut lupta cu noul virus.

Pe lista neagră apare de marți noapte şi un bărbat de 74 de ani. În urmă cu trei zile a fost internat în stare critică la spitalul din Comănești, judeţul Bacău. Ambii pacienţi sufereau şi de alte boli.

Două Spitalele închise din Suceava şi Focșani pentru dezinfectie de grad foarte înalt pentru 48 de ore

Marți a fost ziua în care, de la declanşarea crizei sanitare în România – acum aproape o lună – au fost anunţate cele mai multe noi cazuri de persoane confirmate cu COVID-19.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: “Avem 794 de confirmaţi. La acest moment, persoane internate în spital în secţie sunt 431 de persoane şi la nivelul secţiilor de terapie intensivă 18 persoane.”

Pacienţii la care a fost descoperită boala au între 4 şi 85 de ani. La nivelul tării, vârsta medie a bolnavilor este de aproximativ 43 de ani. Cei cu boli cronice sunt cei mai vulnerabili.

Pe de altă parte, ca să oprească răspândirea bolii, autorităţile au trimis în carantină – sub pază – peste 5.500 de persoane – şi se verifică acum dacă au fost sau nu infectate.

Peste 80.000 de români sunt în izolare la domiciliu şi sunt monitorizaţi medical.

Cetăţeni români confirmaţi cu coronavirus sunt şi în alte state. 36 dintre ai noştri au fost declaraţi infectaţi în Italia. Spania, Namibia, Indonezia, Turcia, Irlanda, Luxemburg şi Franţa au raportat şi ele cazuri.

8 români au fost răpuşi de coronavirus în străinătate. 7 în Italia şi unul în Franţa.

În statisticile reci există şi o rază de speranţă. Dintre persoanele infectate în România, 79 de au fost declarate vindecate şi au fost externate. 53 au fos tratate în Timişoara, 19 în Bucureşti, iar restul în Craiova, Constanța, Cluj şi Iaşi.

 

blank