Două echipe formate din 17 liceeni de la colegiile Octavian Goga şi Gheorghe Lazăr din municipiul Sibiu vor participa la finalul lunii ianuarie la un concurs organizat de NASA.

Două echipe formate din 17 liceeni de la colegiile Octavian Goga şi Gheorghe Lazăr din municipiul Sibiu vor participa la finalul lunii ianuarie, în Cambridge, statul Massachusettes (SUA), la un concurs organizat de NASA şi de cel mai prestigios institut tehnic din SUA, Massachusetts Institute of Technology (MIT), potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Liceenii au fost sprijiniţi de Primăria Municipiului Sibiu, clubul de baschet CSU Sibiu, Universitatea Lucian Blaga şi numeroase firme din oraş, ca să poată să concureze în SUA, la finalul lunii ianuarie.

Citeste si...  Cătălin Botezatu investeşte în... Biblii

„Suntem mândri că Sibiul are astfel de elevi”, a declarat, recent, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, despre liceenii care merg la concursul NASA.

„Zero Robotics High School Tournament” este o competiţie internaţională de programare pentru roboţi de tipul celor din interiorul Staţiei Spaţiale Internaţionale, fiind deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia, Australia şi statele reprezentate în Agenţia Spaţială Europeană. Finaliştii sunt selectaţi pentru a concura într-un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.