Mai multe persoane au fost luate ostatice de un bărbat înarmat într-un supermarket dintr-un oraș din sudul Franței. Autoritățile spun că este vorba despre un act terorist. Bărbatul a ucis doi dintre ostatici și a rănit alte trei persoane, printre care și un polițist. După intervenția în forță a trupelor speciale, bărbatul, un marocan, a fost ucis.

UPDATE 16.00: Bărbatul care a luat aproximativ 20 de ostatici a fost ucis după intervenția în forță a trupelor speciale, anunță presa franceză.

UPDATE 15.35: Cotidianul Le Figaro precizează că ar fi vorba și de o a treia persoană decedată, găsită împușcată în cap, în Carcassonne, unde a fost rănit și un polițist. Autoritățile suspectează că ucigașul este același atacator care a luat 20 de persoane ostatice în supermarket, în Trèbes.

UPDATE 15.20: Ministerul de Interne a confirmat că doi ostatici au fost uciși de bărbatul înarmat. De asemenea, alte trei persoane sunt rănite grav, scrie 20minutes.fr

BBC menționează că la această oră, operațiunea de salvare a ostaticilor este în plină desfășurare.

UPDATE 15.15: Presa locală, citată de Digi24 precizează că e posibil ca două persoane să fi fost ucise în schimbul de focuri, dar autoritățile încă nu pot confirma această informație. Mașina din care a fost împușcat un polițist într-o localitate învecinată a fost găsită în parcarea supermarketului.

UPDATE 13.50: Doi dintre ostatici ar fi fost împușcați, fiind în stare de inconștență.
UPDATE 13.30: în supermarket se aflau 20 de persoane. Bărbatul care i-a luat ostatici este un marocan, învârstă de aproximativ 30 de ani.

Citeste si...  Donald Trump anunta că liderul ISIS a fost ucis

În supermarket se aflau 20 de persoane
Foto: AFP

UPDATE 13.05: Conform presei din Franța, citată de Digi24, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

UPDATE 13.00: Teroristul ar fi strigat că săvârșește atacul în numele organizației Stat Islamic. Polițistul rănit ar fi fost, de asemenea, împușcat dintr-o mașină suspectă, acceași care l-ar fi condus pe atacator la supermarket.

Atacatorul e de origine marocană și ar avea în jur de 30 de ani
Foto: AFP

Un bărbat înarmat a pătruns într-un supermarket din orașul Trèbes, din sudul Franței, luând ostatici clienții și angajații din magazin, informează Digi24.

A fost instituit un perimetru de securitate în zonă, iar poliția care a încercuit supermarketul încearcă să-l convingă pe atacator să se predea și să nu-i rănească pe ostatici. Un polițist a fost împușcat și rănit în Carcassonne, localitate aflată la 15 minute de mers cu mașina de locul unde se află ostaticii.