Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului L.H.L., cetățean francez ,administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de evaziune fiscală și 3 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

DIICOT a recuperat un prejudiciu record de 1,5 milioane de euro

– În perioada 2010 – 2013 inculpatul L.H.L , în calitate de administrator la 3(trei) societăți comerciale și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale, constând în achiziții bunuri în valoare totală de 11 293 448 lei de la 9 societăți cu un comportament fiscal neconform, în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) compus din TVA și impozit pe profit.

În perioada 2010 – 2013, inculpatul L.H.L în calitate de administrator la 3(trei) societăți comerciale a dispus în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale de 11 819 066 lei prin 222 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare ale celor 3 societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat, (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata sumei de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) în contul trezoreriei statului.

Citeste si...  OUG 7, ajustata! Ministrul Justiției a renuntat la 5 prevederi din ea

Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului D.S.J., cetățean francez, administrator la 2(două) societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de evaziune fiscală și 2 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

– În perioada 2010 – 2013 inculpatul D.S.J, în calitate de administrator la 2 societăți comerciale și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societății precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale, constând în achiziții bunuri în valoare totală de 9 515 794 lei de la 9 societăți cu un comportament fiscal neconform, în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de 2 988 885 lei (echivalentul a 685 754 euro) compus din TVA și impozit pe profit.

DIICOT a recuperat un prejudiciu record de 1,5 milioane de euro

– În perioada 2010 – 2013, inculpatul D.S.J. în calitate de administrator la 2 societăți comerciale, a dispus în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale de 10 041 357 lei prin 169 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare aparținând celor două societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat, (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

DIICOT a recuperat un prejudiciu record de 1,5 milioane de euro

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata sumei de 2 988 885 lei (echivalentul a 685 754 euro) în contul trezoreriei statului.