Rolul principal în această dietă îl ocupă salata de pătrunjel. Este indicat să folosiți, totuși, pătrunjel românesc, luat de la țărani, din cauza faptului că cel obținut industrial conține mult mai puține substanțe nutritive.

Salata de patrunjel verde (tabouli)

Reteta: șase legături de pătrunjel verde se spală și se aleg numai frunzele și codițele fragede. Se toacă mărunt și se amestecă cu o cantitate egală de frunze de mentă proaspete, tocate. Se adaugă o lingură de grâu fărâmițat (bulgur) care a fost înmuiat în apă caldă 30 minute, o roșie mare tăiată în cuburi mici și zeama de la jumătate de lămâie. Va fi singurul aliment în timpul zilei, oridecâte ori vă este foame.

Citeste si...
Ponturile vedetelor pentru slăbire

În plus:

– micul dejun: o ceașcă de cafea neagră și un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpșuni sau măr)

– prânz: piept de pui la grătar sau fiert, un măr sau o pară

– seara: un ou fiert (preferabil cu două gălbenușuri), un morcov mare crud, un măr ionatan

Regimul se ține minim o săptamână, în care slăbiți 3-3.5 kg. Se beau cel putin 3 litri de apă/ceai fără zahăr/borș crud. Sunt interzise sucurile.