1 mai ar fi avut o semnificatie aparte pentru Elena şi Nicolae Ceuşescu care, sustin istoricii, s-ar fi cunoscut chiar la aceasta data, in anul 1939. Idila lor s-ar fi înfiripat de ziua Muncii, pe Strada Veseliei din Ferentari. Elena şi Nicolae Ceauşescu au în dosarele PCR imaginea romantică a doi luptători comunişti îndrăgostiţi, hărţuiţi şi de siguranţa interbelică, şi de colegii de partid.
 
Detalii picante din viata intima a cuplului Nicolae si Elena Ceausescu
 
Documentele Siguranţei, citate de istorici spun că povestea de dragoste a Ceauşeştilor a început pe 1 mai 1939. El, Nicolae Ceauşescu, avea 22 de ani, şi era deja cadrist, membru PCR, cu doi ani de puşcărie la Doftana. Ea, Lenuţa Petrescu, pe-atunci o tânără de 22 de ani, muncitoare, membră a organizaţiei tineretului comunist. Pe 1 Mai 1939, Elena Petrescu se afla la una dintre petrecerile organizate în Bucureşti de ziua Muncii, iar viitoarea tovarăşă Elena Ceauşescu, devenea Regina Balului. Se spune că atunci a fost cu adevărat dragoste la prima vedere”. El voia să fie cuplul perfect! „Nu există un document oficial care să ateste data la care a avut loc căsătoria civilă dintre Nicolae şi Elena, cert este că nu a avut loc nici un fel de căsătorie religioasă. Au fost împreună atâţia ani şi au murit tot împreună. A iubit-o până când au murit…” susţine Pantelie Tuţuleasa, operatorul familiei Ceauşescu. 
„Se spune că atunci a fost cu adevărat dragoste la prima vedere. Se completau foarte bine amândoi, deşi se spune ce ceea ce se spune despre ea, cum că îl domina. Să ştiţi că dacă era vorba de obiecţii, nu le avea ea, ci el! El avea de obicei obiecţii la peliculele în care apăreau amândoi: voia să fie totul perfect. Să fie cuplul perfect!”, îşi mai aminteşte operatorul.  „Este adevărat că rămân un cuplu controversat. Dar… au fost împreună atâţia ani şi au murit tot împreună. A iubit-o până când au murit…”, conchide Ţuţuleasa. 
Citeste si...
Cum a ajuns Europa să aspire la visurile lui Ceauşescu