Un român se numără printre cei peste 400 de oameni care au fost răniți în atacul armat din Las Vegas, cel mai sângeros din istoria Statelor Unite. Cel puțin 50 de persoane au fost ucise, după ce un bărbat de 64 de ani a deschis focul și a tras în mulțimea de oameni aflată la un festival de muzică.

UPDATE 19.20: Mama românului rănit în atacul armat din Las Vegas  a oferit noi informații despre starea acestuia.

„Sunt copleșită de susținerea pe care am primit-o din partea voastră! Vă mulțumesc din adâncul inimii! Luca a ieșit din operație și este în stare stabilă acum. Glonțul i-a străpuns ambii plămâni și i-a atins o vertebră. Medicii au fost nevoiți să-i îndepărteze 2/3 din plămânul drept, iar acum el respiră cu ajutorul aparatelor, însă este în viață și se așteaptă să se recupereze. Vă mulțumesc din suflet pentru toate rugăciunile! Au avut rezultate, ca de obicei!”, a scris ea într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Citeste si...  America, veste-șoc după Las Vegas. Era programat un ATAC terorist în New York

„Sunt foarte recunoscătoare că a supraviețuit, însă ma doare inima atunci când mă gândesc la familiile celor care nu au supraviețuit. Vă rog să continuați să vă rugați pentru ei!”, a continuat românca.

Carmen a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu fiul ei, Luca, aflat pe patul de spital. „Vă rog să vă rugați pentru fiul meu Luca, împușcat în timpul atacului din Las Vegas. Acum, el este operat, fiind în stare critică, așa că ar aprecia rugăciunile voastre”, a scris românca, în engleză, pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe nu are însă o confirmare oficială din partea autorităților americane, până în acest moment.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atacul armat din Las Vegas, iar alte 400 au fost rănite. Autorul atacului, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a deschis focul din camera de hotel și s-a sinucis, atunci când autoritățile au intrat peste el.