Designerul Alexandra Popescu-York și-a prezentat pentru prima dată în țara natală colecția „Poison” în cadrul Romanian Fashion Philosophy, la București. Aici, câștigătoarea celui de-al treilea sezon „Bravo, ai stil”, Iuliana Doroftei a făcut show într-o rochie de 1.500 de dolari a creatoarei de modă româno-americane.

Într-un spectacol inedit de forme și culori, piesele vestimentare de lux din colecția „Poison” a Alexandrei Popescu-York combină broderii, aplicații, croiuri deosebite, accesorii avangardiste, care i-au consacrat stilul, cu o tentă gotică. Piese unicat, la baza cărora stă filosofia creatoarei „make art-fashion, nu fast-fashion”, aduse direct din New York au transmis emoții și au uimit publicul bucureștean.

În prezent, Alexandra este unul dintre cei mai apreciați designeri de la Couture Fashion Week pentru că pune un mare preț pe originalitate. Fiecare prezentare pe care o ține vine cu un concept nou față de tot ce s-a gândit până acum, creat în urma unor experiențe proprii.

Cel mai important lucru ca designer, crede ea, este ca produsul tău să fie original. „Autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în întreaga lume a modei”, spune creatoarea.

După ce a lucrat în mai multe firme pe postul de head designer din Europa și America și a văzut că în domeniul modei se pune mai mult accent pe industrie și nu pe artă, în urmă cu aproximativ zece ani, ea a decis să pună temeliile propriului business, Alexandra Art&Design, în încercarea de a schimba mentalitatea și mersul lucrurilor într-o lume atât de ahtiată după profit.

Citeste si...
Ce fel de tatic e Mircea Badea!

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat designul vestimentar și arta plastică la Universitatea de Arte din București. Stabilită de peste zece ani în America, ea are un palmares impresionant de expoziții și show-uri de modă pe plan internațional.

Printre numeroasele recunoașteri care i s-au atribuit se numără și includerea în prezentarea “Cei mai buni designeri ai Couture Fashion Week” primită în septembrie 2016 și includerea picturilor sale în Expoziția de artă la 70 de ani de aniversare a Națiunilor Unite în New York.

Ca planuri pe termen scurt, Alexandra și-a propus să se implice și mai mult în promovarea României în lume.

„România trebuie să înceapă să își accepte, aprecieze și promoveze artiștii români din străinătate! Se zice că pentru un artist trebuie să ai poporul tău în spate, să te susțină și apoi să cucerești lumea. Eu am cucerit lumea și apoi le-am arătat că provin dintr-o țară frumoasă pe care îi invit să o cunoască”, încheie desginerul.