Forbes a publicat, luni, lista celor mai bogati oameni ai lumii, insa presedintele rus Vladimir Putin nu a fost inclus in randul lor.

vladimir_putin_glob_fara_watermark_afp_88996500

Forbes exclude din start membrii familiilor regale, dar si „dictatorii a caror avere este realizata in totalitate ca rezultat al functiei”.

Contactati de NewsWeek, editorii nu au dat un raspuns concret legat de motivul pentru care Vladimir Putin a fost exclus din lista.

„El nu se afla in topul celor mai bogati oameni ai planetei pentru ca nu am putut verifica daca detine sau nu active in valoare de cel putin un miliard de dolari”, au explicat acestia, citand metodologia. Insa nu au dorit sa comenteze daca l-au exclus pentru ca este dictator.

Exista doua posibilitati: fie averea lui Putin nu ajunge la aceasta valoare, fie activele respective sunt greu de depistat, mai ales de Occident. Mai mult, pare putin probabil ca liderul rus sa dea cartile pe fata pentru a fi inclus in topul Forbes, in conditiile in care tara sa are o relatie tensionata cu SUA si UE.

Cat de bogat este Vladimir Putin? La aceasta intrebare moderatorul unei emisiuni de la CNN a primit un raspuns incredibil din partea lui Bill Browder, un om de afaceri american care in urma cu cativa ani era considerat cel mai mare investitor strain din Rusia.

„Cred ca este de 200 de miliarde de dolari”, a spus Browder.

„Dupa 14 ani la putere in Rusia, tinand cont de suma de bani pe care tara a facut-o si de suma de bani care nu a fost cheltuita pe scoli, drumuri sau spitale, toti acesti bani sunt in proprietatea sa, in conturi bancare din Elvetia, actiuni si fonduri de investitii ale lui Putin si ale apropiatilor sai”, a completat Browder.

Conform celei mai recente declaratii de avere a lui Vladimir Putin, publicata in aprilie 2014, presedintele Rusiei a avut in 2013 venituri in valoare de 3,7 milioane de ruble (in jur de 104.000 de dolari)

Citeste si...  Dumitru Dragomir nu mai vrea să audă de Ligă!