Economic

De ce este important să îţi izolezi locuinţa

Indiferent că locuieşti la casă sau la bloc, izolaţia locuinţei este o misiune deosebit de importantă. Avantajele izolaţiei se fac simţite atât pe perioada sezonului rece cât şi în timpul verii. Confortul este dorit în orice locuinţă, economia la facturile de energie asemenea, astfel izolaţia îndeplineşte cu succes ambele misiuni.

652x450_079421-izolarea-casei-pe-cont-propriu

Studiile arată că un procent de peste 30% din caldura unei locuinţe se pierde prin pereţii exteriori. Acest lucru înseamnă efectiv cheltuieli suplimentare inutile cu căldura, mai ales pe timpul iernii. O izolaţie termică de calitate ajută astfel pe partea de economisire cât şi pentru gradul de confort dorit. Inclusiv pe timp de vară pot fi resimţite avantajele izolaţiei. Odată ce pereţii exteriori sunt bine izolaţi şi nu mai există acele pierderi şi transferuri de temperatură, atmosfera va fi menţinută constantă în interiorul locuinţei pentru mai mult timp. Acest lucru înseamnă atât păstrarea căldurii pe timp de iarnă, cât şi menţinerea unui aer răcoros pe timpul verii, în aşa fel încât va fi eficientizată şi utilizarea aparatului de aer condiţionat, care nu va mai trebui să funcţioneze la maximum pentru a menţine aerul respirabil.

Mulţi proprietari merg pe premisa că dacă au putut să reziste până în momentul de faţă fără izolaţie, vor putea rezista şi în continuare. Investiţia în izolaţie poate fi destul de costisitoare, factorul financiar fiind unul definitoriu în luarea oricărei decizii. Cu toate acestea, pe termen lung izolaţia aduce multiple beneficii, costurile cu energia termică sunt reduse, iar investiţia se amortizează treptat.

Materialele folosite pentru izolaţii sunt din cele mai diverse. De obicei este folosit polistirenul, vata mineral sau vata bazaltica, atât pentru izolaţii exterioare cât şi pentru izolarea spaţiilor interioare. Soluţii complete şi complexe în ceea ce priveşte izolaţiile pot fi găsite uşor şi online, pe www.e-izolatii.ro.

Prin izolaţie se creează bariere cu dublu rol de funcţionare: pe timp de iarnă căldura este menţinută în interior şi aerul rece este menţinut în exterior. Acest lucru înseamnă un consum de energie mai redus pentru încălzirea locuinţei, implicit cheltuieli reduse. În perioada verii o locuinţă izolată corespunzător va păstra mai bine în interior aerul rece, iar căldura, alergenii sau zgomotul în exterior. Per total confortul termic din locuinţă creşte, în parte se izolează mai bine locuinţa şi din punct de vedere fonic.

Un alt fapt de care unii proprietari nu ţin cont este că izolaţia locuinţei îi creşte acesteia şi valoarea. Majoritatea celor care caută să cumpere sau să închirieze o locuinţă caută ceva care să aibă şi o eficienţă energetică avansată. Facturile cu energia termică şi electrică pot fi reduse printr-o izolaţie bine realizată, astfel importanţa acesteia nu poate fi subliniată îndeajuns.

Performanţa energetică îmbunătăţită a locuinţei, izolarea fonică parţială, reducerea facturilor de energie electrică şi termică, creşterea valorii locuinţei în momentul vânzării şi închirierii, un grad de confort sporit precum şi menţinerea unei atmosfere curate şi uscate sunt avantajele principale pentru care izolaţia este recomandată oricărui consumator. Se obţine astfel garantat o casă mai economică, mai eficientă din punct de vedere al costurilor dar şi mai plăcută, mai confortabilă.

blank