Cu trecerea timpului, tot mai multe persoane au îmbrățișat, ca metodă de încălzire a locuinței, încălzirea prin pardoseală. Avantajele cu care vine acest sistem sunt multe și țin în primul rând de costurile vizibil mai scăzute la utilități – încălzirea prin pardoseală folosește ca materie primă apă, dar în cantități mai mici față de clasicele calorifere.

Montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală în locuință nu este un procedeu ușor, implică mulți pași de urmat și câteva achiziții cheie ce trebuie făcute pentru ca acesta să poată fi realizat. În cadrul magazinului Shop Einstal se regăsesc toate cele necesare pentru montarea sistemului de încălzire prin pardoseală precum:

Plăcile cu nuturi

Aceste panouri izolante din polistiren expandat sunt prevăzute cu nuturi pentru instalarea tubului de pex cu pas de așezare începând de la 50mm, 100mm, 150mm și până a 200mm.

Sunt extrem de avantajoase pentru că permit instalarea mult mai ușoară și mai sigură a tubului de pex. Ele sunt prevăzute cu nud și feder care asigură îmbinarea fixă – șapa nu poate să se scurgă sub plăci formând acele punți. Plăcile cu nuturi rezistă la temperaturi de până la 80⁰C datorită filmului din plasic de pe placă de pilistiren și au conductivitate termică de 0,035 W (m.k). Grosimea lor este de 4,6 cm.

Grupul de încălzire în pardoseală / sistemul de pompare

Grupul de încălzire în pardoseală, sistemul de pompare sau amestec, este cel care menține temperatura apei care circulă prin tuburi la un nivel constant. Încălzirea prin pardoseală nu poate funcționa fără acest grup.

În cadrul magazinului shop-einstal.ro se regăsește grupul de încălzire Dual Mix în care agentul termic provenit de la centrală sau cazan este împins printr-o vană cu două căi. În acest mod se menține apa la o temperatură constantă, cea setată de la capul termostat. Aceasta poate atinge valori între 20⁰ și 60⁰ C. În prețul de pe site nu este inclus și distribuitorul cu debitmetre – un alt element important care susține funcționarea sistemului de încălzire prin pardoseală.

Distribuitorul cu debitmetre

Cunoscut și sub denumirea de colector de debitmentre, cel disponibil pe shop-einstal.ro are 6 căi și este compus dintr-un distribuitor cu debitmetre încorporate, unul cu robinete de închidere termostați – cu posibilitatea de a monta un cap termoelectric pentru automatizarea fiecărui circuit individual. Totodată, nu lipsește nici setul de suporți prindere pentru distribuitor. Acesta lucrează la o temperatură și o presiune maximă de 70⁰ C, respectiv 10 bari.

Citeste si...  Tipuri de sex pe care trebuie să le încerci. Vezi cum poți ajunge rapid la orgasm!

Modul pentru comandă pompă și centrală termică

Acest modul este un accesoriu care se atașează centrului de comandă actuatoare KL 06 sau KL 06 RF. Ce rol are? El comandă pompa responsabilă de circulația apei care se află în grupul de amestec. Totodată, comandă și pornirea sau oprirea centralei termice în ceea ce privește încălzirea prin pardoseală.

Aditivul fluidizant pentru sapă

Folosirea unui astfel de fluidizant este extrem de importantă pentru că elimină formarea sacilor de aer sub pardoseală. Dacă aceștia ajung să se formeze, vor împiedica transferul termic în circuitele de încălzire prin pardoseală. Totodată, omogenizează și îmbunătățește transferul de căldură prin pardoseală.

Aditivul disponibil pe shop-einstal.ro este solubil în apă și nu conține cloruri are ar putea distruge structurile metalice. Folosirea lui reduce și necesarul de apă în amestec – are ca rezultat o creștere impresionantă a rezistenței betonului. Detalii despre modul de folosire al aditivului sunt disponibile pe site.

Banza adezivă pentru încălzirea în pardoseală

Banda adezivă perimetrală are rolul de a împiedica dilatările șapei. Ea trebuie montantă în jurul pereților – în acest mod se formează o izolare periferică optimă. Lățimea celei disponibile pe același site este de 3 cm, grosimea de 8mm, densitatea de 25 kg pe metru cub și este confecționată din spumă polietilenă.

Acestea sunt doar o parte dintre elementele necesare pentru a realiza montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală. În același pachet mai intră și centrul de comandă și control cu un număr diferit de zone de încălzire în pardoseală – numărul de zone ține de suprafața care urmează să fie încălzire. Distribuitorul cu debitmetre diferă la rândul sau tot în funcție de numărul de căi.

Pentru și mai multe detalii, pentru a face o achiziție care se află în raport optim cu prețul, cei interesați pot accesa shop-einstal.ro.