Dan Voiculescu a luat foc după acuzațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Oana Florea, propunerea PSD pentru Ministerul Fondurilor Europene, ai fi omul său.

Dan Voiculescu, revoltat de afirmaţia că Oana Florea este omul lui

„Nominalizarea Oanei Florea pentru un posibil portofoliu ministerial a readus pe agenda publică tema “oamenilor lui Voiculescu”. După o viață în care am creat de la zero organizații media, formațiuni politice și societăți comerciale care au avut, însumat, de-a lungul timpului, zeci de mii angajați, de colaboratori și susținători, există în spațiul public numeroase persoane cu care m-am intersectat. Dar este evident pentru orice om inteligent și de bună credință că această realitate nu îi transformă în “oamenii mei”.

De la Klaus Iohannis (“premierul de la Grivco”, cum îl striga acum câțiva ani “căciulitul de la Grivco”) la Eduard Hellvig, de la Ion Cristoiu și Marius Tucă la sute de alți ziariști și oameni de cultură, sunt nenumărate personalități etichetate absurd, în diverse perioade, cu acest clișeu care trădează mentalitatea celor care îl folosesc. Deprinși să răspundă la comenzi și să atace la semnal, “etichetarzii” României ajung să creadă că toată lumea le împărtășește lipsa filtrului personal. Nu este cazul.

Citeste si...
Orban anunță că nu va deschide prea curand restaurantele, din pricina creşterii numărului de cazuri de Covid-19

Oamenii valoroși – și, din fericire, țara aceasta are și astfel de oameni – nu împart universul în “ai lor” și “ai noștri”; nu urăsc din reflex și nu iubesc din interes; au colaborări profesionale, dezvoltă proiecte comune, dar nu îsi înregimentează conștiințele. Nu sunt “ai nimănui” pentru că îsi permit să trăiască fără un “stăpân”. Sunt liberi.

În schimb, pentru ceilalți – priponiți de o parte sau de cealaltă a butoanelor – libertatea conștiinței rămâne o noțiune suspectă, imposibil de înțeles și asumat”, scrie Dan Voiculescu pe blogul său.