Actualitate, Stiri

Cum trebuie să preparăm mielul de Paşte

DR. Menci: „Mielul mic nu este sănătos! Condimentaţi cu ierburi menţionate în Biblie”

miel

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că mielul este o sursa bună de zinc necesar sistemului imunitar în lupta contra infectiilor (raceala, gripa, etc.), de fier hemic biodisponibil, de potasiu necesar bunei excitabilitati neuromusculare, de vitamine B necesare eliberarii energiei din alimente, de vitaminele E si D.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi oferă câteva sfaturi legate de masa de Paşte. „Suntem in Saptamana Mare; dupa 8 saptamani de post si multe pregatiri se apropie ziua in care vom putea gusta din bucatele traditionale de Paste: oua rosii, drob de miel, ciorba de miel, friptura de miel, cozonac si pasca. Carnea de miel este alimentul „vedeta” de Paşte 2014, asa ca trebuie sa fim informati, sa stim cum cumparam si cum gatim sanatos preparatele traditionale din carne de miel”, a scris nutriţionistul pe doctormenci.ro.

Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, mielul este o sursa buna de zinc necesar sistemului imunitar in lupta contra infectiilor (raceala, gripa, etc.), de fier hemic biodisponibil, de potasiu necesar bunei excitabilitati neuromusculare, de vitamine B necesare eliberarii energiei din alimente, de vitaminele E si D.

„Este important sa alegem miei cu o greutate de minimum 13-14 kg, deoarece carnea unui miel de cinci-sase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, deci este indigesta. Mielul mic nu este sanatos, consumul carnii acestuia ingreunand foarte mult metabolismul – pentru cei care sufera de probleme digestive este chiar periculoasa! Chiar si cel mai slab miel are multa grasime si, cu cat animalul sacrificat este mai tanar, cu atat carnea este mai greu digerabila”, a scris nutriţionistul.

Acesta oferă şi câteva reţete pentru gospodine, dar şi sfaturi utile atunci când găteşti carne de miel. „Este de preferat sa folosim in special acele ierburi amare de genul rozmarinului, salviei sau cicoarei. Aceste ierburi amare sunt mentionate chiar si in Biblie si se recomanda pentru ca ajuta si stimuleaza digestia si mai ales secretia bilei.

Nu uitati ca sarbatorile de Paste tin 3 zile – nu trebuie sa consumati tot ce ati pregatit in Duminica de Paste! Cei care au tinut post trebuie sa fie foarte atenti, pentru a face trecerea treptat de la o alimentatie cantitativ mai redusa si compusa din alimente mai usoare la aceste alimente mai greu de digerat, combinate adeseori si cu alcoolul care ingreuneaza digestia”, mai scrie dr. Menci.

 

blank