Life

Cum să ne purtăm când vizităm alte ţări: La masă

xmas-food-table-1920x1200Ieri am prezentat 3 situații de mers în vizită la persoane din alte țari. Astăzi vom merge mai departe cu o temă similară: comportamente… la masă.

Veți descoperi că anumite lucruri ce nouă ni se par nepoliticoase, în alte țări sunt exact contrariul – dar cred că asta deja nu vă mai miră (deja v-am mai prezentat și niște ritualuri de salut puțin ieșite din comun). Și, bineînțeles aveți grijă la vestimentație. Acestea fiind zise putem să începem scurta noastră enumerare de obiceiuri…

Britanicii, sunt cunoscuți pentru atenția deosebită ce o acordă etichetei… chiar și bananele le mănâncă cu furculița și cuțitul. Cu toate acestea, ei considera ca este OK să mănânci cu mâna dacă nu ți se oferă tacâmuri.

În Egipt, evitați să mai puneți sare în mâncare – este considerat a fi o insultă la adresa celui care a gătit.

În India se mănâncă doar cu mana dreapta.

În unele țări din Orient (precum China și Taiwan) râgâitul este considerat a fi un semn că gazda a fost generoasă și că mâncarea oferita a fost delicioasă.

În Franța, paharul de vin rămas gol vi se va umple în continuare… așa că dacă ați vrea să vă opriți din băut ar trebui să mai lăsați ceva în pahar.

În Austria când toastați, priviți-i pe ceilalti în ochi. Este considerat un semn că le conștientizați existența.

În Polonia, atunci când sunteți serviți cu pește, aveți grija să nu-l întoarceți deoarece se crede că și barca pescarului care l-a prins se va răsturna.

Și, bineînțeles acestea au fost doar câteva exemple. Cum v-am mai spus, vă recomand să vă informați cu privire la aspectele prezentate de noi, dar și la altele.

 

 

blank