Pisicile sunt animale de companie minunate, independente, curioase și afectuoase.

Pisicile sunt animale care, ca oricare altele, necesită multă grijă pentru a fi sănătoase. Și unul dintre cele mai importante aspecte de luat în seamă este dieta lor. Prin urmare, există câteva lucruri de care trebuie ținut cont pentru a alege hrana ideală pentru pisica ta.

În cele ce urmează îți vom explica cum să alegi mâncarea potrivită astfel încât să protejezi sănătatea animalului tău de companie.

Nu-ți hrăni pisica cu mâncare de-a ta

Un aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi mâncare pentru pisică este faptul că acest animal nu ar trebui, în niciun caz, să mănânce la fel ca tine. Nu trebuie să oferi pisicii tale resturi sau alimente pe care le mânânci în mod normal, întrucât nu sunt potrivite pentru ea. Ele nu conțin nutrienții și vitaminele de care are nevoie și, mai important, ar putea fi toxice pentru ea.

Acordă atenție ingredientelor

Există ingrediente care nu ar trebui să fie prezente în hrana pentru pisici, deoarece ar putea afecta sănătatea animalului de companie. Când alegi hrana pentru pisici, uită-te la ingrediente și asigură-te că:

-Nu conține conservanți, cum ar fi etoxicina, BHA și BHT, deoarece ar putea deveni cancerigeni pentru pisică.

-Că procentul de cereale din compoziția hranei nu este prea mare, deoarece acest lucru înseamnă că hrana nu este de înaltă calitate.

-Că pe lista de ingrediente apare tipul de carne din care a fost preparată hrana. Cu cât sunt mai explicite ingredientele, cu atât probabilitatea ca hrana respectivă să fie de calitate este mai mare.

-Carnea sau peștele ar trebui să fie ingredientul principal din hrana pentru pisici, nu cerealele, făina sau alți compuși.

-Grăsimile trebuie, de asemenea, să fie clar specificate, indicând proveniența lor. De asemenea, evită hrana care conține derivate animale, deoarece acestea nu sunt proteine ​​adecvate pentru pisică.

Gradul de umiditate al hranei pentru pisici

Pisicilor nu prea le place apa, ceea ce pe termen mediu poate duce la probleme semnificative la rinichi. Toate acestea se datorează tipului de hrană pe care i-o oferi felinei tale.

Hrana pe care o achiziționăm în mod normal are în medie doar 8% umiditate, ceea ce determină pisica să fie nevoită să compenseze această lipsă de lichid prin consumul de apă. Problema este că acest animal nu este un băutor de apă.

Citeste si...
4 sfaturi pentru realizarea de achiziții inteligente

În acest caz, este foarte important ca mâncarea pentru pisici pe care o alegi să fie cât mai umedă. Conservele sunt o foarte bună soluție în această privință, dar este adevărat, de asemenea, că sunt destul de scumpe. Acesta este motivul pentru care poți să-i cumperi o hrană de calitate care să conțină cât mai mult lichid și să adaugi puțină apă în momentul servirii pentru a umezi crochetele. Vei vedea cum, odată ce felina ta se va obișnui cu ea, nu va mai bea foarte multă apă și va fi mai sănătoasă.

Considerații în funcție de nevoile sale

Atunci când alegi mâncarea pisicii tale, trebuie să ții cont de toate aspectele de mai sus. Dar este, de asemenea, foarte important să iei în considerare vârsta și starea animalului tău atunci când alegi hrana acestuia. De aceea îți recomandăm:

  • Să achiziționezi o hrană potrivită vârstei felinei tale. Puii de pisică au nevoi nutriționale diferite de cele ale pisicilor adulte, așa că acordă atenție acestui lucru.

-Dacă pisica ta a fost sterilizată, aceasta are tendința de îngrășare. Prin urmare, este important să alegi o hrană cu un procent redus de grăsimi și multe lichide. În acest fel vei preveni problemele renale.

-În toate cazurile, este recomandat să alternezi hrana uscată cu conserve. În acest fel pisica va fi bine hidratată.

Nu totul este o problemă de preț

După cum poți observa, pentru a alege cea mai bună mâncare pentru pisica ta, este important să analizezi în detaliu ingredientele din compoziția sa și tabelul nutrițional.

Prețul mare nu indică întotdeauna că hrana este de cea mai bună calitate. De aceea, dincolo de preț, este important să iei în considerare care sunt cele mai sănătoase alternative, astfel încât felina ta să fie sănătoasă și fericită.

În prezent, există multe sortimente de hrană pisici. Ai grijă să o alegi pe cea potrivită. De asemenea, nu uita nici de zgardă antipurici când faci cumpărături pentru prietena ta necuvântătoare. Joacă un rol important în bunăstarea sa.