Life

Cum dezvoltați inteligența emoțională a copiilor

Începând cu vârsta de un an puteți începe să lucrați cu copiii voștri la educația emoțională. O puteți face acasă cu diferite elemente.

Pentru a dezvolta inteligența emoțională la copii acasă, trebuie luate în considerare cele cinci aspecte fundamentale care o compun. Aplicarea tuturor aspectelor oferă copilului instrumentele necesare pentru a-și gestiona sentimentele și pentru a-și dezvolta încrederea în sine.

Conștiință de sine

Este important ca cel mic să aibă cunoștințe depline despre sine. Trebuie să îl ajutați să își descopere atât punctele forte, cât și punctele slabe, astfel încât să capete încredere în sine și să aibă capacitate mai mare de autocritică. Consolidarea acestui aspect îl va ajuta să ia decizii mai bune pe viitor și să nu se ghideze doar după emoții.

Autostăpânire

Eliminarea sentimentelor precum furia sau frustrarea la copiii este imposibilă. Cu toate acestea, îi puteți ajuta să își stăpânească aceste stări de nervozitate sau impulsivitate și să se calmeze. Această calitate îi poate ajuta pe copii să creeze instrumente care să le permită să-și gestioneze mai bine deciziile. De exemplu, să gândească înainte de a acționa.

Motivație

Motivația este esențială pentru cei mici. Aceasta îi ajută să-și atingă obiectivele pe care le au în viață. Lucrul la acest aspect le permite să dobândească tenacitate, entuziasm, perseverență și chiar toleranță la frustrări. În acest fel, au parte de o productivitate și o eficiență mai mari, utile pentru viitorul lor profesional.

Empatie

Empatia este esențială pentru ca cei mici să înțeleagă ce simt oamenii din jurul lor. În acest sens, trebuie să-i ajutăm să dobândească capacitatea de a recunoaște emoțiile celorlalți, de a-i asculta și de a înțelege cum se simt. Acest aspect este unul de bază în relațiile sociale care îi vor însoți tot restul vieții.

Aptitudini sociale

Aptitudinile sociale sunt strâns legate de empatie, deoarece este esențial să înțeleagă emoțiile oamenilor din jurul lor pentru a ști cum să acționeze. Lucrând la acest aspect, copilul reușește să interacționeze adecvat și dobândește o capacitate mai mare de asertivitate.

Jocuri pentru dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea acestor cinci aspecte la copii, în lipsa unor instrumente potrivite poate fi complexă. Din acest motiv, cei de la Miniland au creat o serie de jocuri emoționale pentru copii, care îi ajută să înțeleagă și să gestioneze ceea ce simt în diferite situații pe care viața le oferă.

Capsule cu emoții

În colecția creată de Miniland există diferite jocuri pentru a ajuta copiii să își dezvolte inteligența emoțională acasă. Jocurile cuprind niște capsule colorate care reprezintă emoții de bază exprimate prin culori și gesturi faciale. Cu ajutorul lor, copiii pot învăța cum să identifice emoțiile și să dezvolte capacitarea de gestionare a acestora.

Mindful Kids

Inspirat de teoria lui Gardner despre inteligențele multiple, conceptul de „Experiență Multiplay” a fost creat tot de cei de la Miniland. Conform acestei idei, îmbunătățirea cunoștințelor, motivațiilor și abilităților în secolul XXI prin experiențe de joacă multiple îi ajută pe copii să dobândească atuuri pentru a înfrunta provocările actuale și viitoare. Astfel, a fost creat Mindful Kids, un joc pentru a aplica teoria Mindfulness în educația celor mici. Prin diferite tehnici de relaxare și conștientizare de sine, copiii își vor putea dezvolta inteligența activă și corporală, inteligența emoțională și inteligența limbajului.

De asemenea, copiii își pot dezvolta inteligența emoțională prin intermerdiul artei. De exemplu, dacă le place să deseneze, le puteți pune la dispoziție creioane colorate pentru a-i determina să treacă la treabă.

Astfel de creioane puteți cumpăra accesând linkul https://www.cartuseria.ro/creioane-colorate/.

Dacă copiilor le place să deseneze pe computer, asigurați-vă că își pot scoate la imprimantă opera de artă. Cumpărați și niște cartușe imprimantă de rezervă. Cumpărături inspirate vă dorim!

blank