croatia_73185900Potrivit unui purtator de cuvant al politiei austriece, circa 100 de migranti ajunsi in cursul noptii de sambata spre duminica la granita sloveno-austriaca la punctul de frontiera Spielfeld nu au fost lasati sa intre pe teritoriul Austriei, intrucat nu au cerut azil si nici nu au prezentat documentele corespunzatoare. Sambata, un alt grup de 350 de migranti care doreau sa ajunga in Germania a fost respins de autoritatile austriece. 
 
Potrivit Crucii Rosii austriece, aproape 13.000 de migranti au patruns sambata pe teritoriul Austriei, cei mai multi dinspre Ungaria si ceilalti dinspre Slovenia, unii intrand apoi foarte repede in Germania ocolind punctele de frontiera.
 
Potrivit cotidianului croat Jutarnji List, cancelarul german Angela Merkel a avut vineri o convorbire telefonica cu premierul croat Zoran Milanovic si i-a cerut acestuia din urma ca refugiatii ce intra in Croatia sa fie retinuti pe teritoriul acestei tari, pe o durata nedeterminata.
 
Seful executivului de la Zagreb a respins solicitarea, motivand ca tara sa nu poate retine oameni impotriva vointei lor. Acestia isi doresc sa ajunga spre alte destinatii, nicidecum Croatia.
Citeste si...  VIDEO +18: S-a inventat mașina pentru făcut...sex oral! Vezi cum arată.