Prezenţa la primul tur al alegerilor prezidenţiale în ţară a fost foarte slabă, dar a fost compensată cu cea din străinătate, care a fost foarte bună, a spus, la un post Tv politologul Cristian Pîrvulescu. El a explicat că mulţi au crezut că avem un câştigător detaşat din primul tur şi nu s-au dus la vot.

Este acelaşi profil al alegătorului din ultimii 30 de ani, a spus Pirvulescu.

„Foarte mulţi dintre alegătorii lui Klaus Iohannis sunt între 45 şi 64 de ani, ceea ce însemnă că mesajul candidaţilor, inclusiv al lui Dan Barna nu a ajuns la electoratul tânăr.

În diaspora, prezenţa tinerilor a fost mai mare şi cea a bărbaţilor mai importantă decât a femeilor. Invers decât în România, unde femeile au votat în mai mare măsură Klaus Iohannis decât Dan Barna, dacă ne referim la cei doi candidaţi de dreapta”, a explicat Pîrvulescu.

Citeste si...
Băsescu face portretul robot al candidatului PSD la prezidenţiale

El a menţionat că niciodată în primul tur al alegerilor prezidenţiale PSD nu a fost redus doar la 10 judeţe.

„PSD are 21 de consilii judeţene, are 55 % dintre primari, dar nu a putut să mobilizeze votul, asta e o schimbare, anunţă o schimbare generaţională. PSD e pe un trend descendent”, a adăugat politologul.

El a făcut o analiză a modului în care s-a prezentat la urne electoratul. Pe de o parte este electoratul liber dezinteresat, care nu a putut fi mobilizat, care crede că oricine ar fi preşedinte lucrurile nu se vor schimba.

”Electoratul PSD e dependent social şi ideologic, capturat de nişte televiziuni care transmit acelaşi mesaj, acest electorat nu se va schimba peste noapte”, a adăugat Pîrvulescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.