„Se întreba cine mai e liberal. Noi suntem şi nu avem nicio confuzie în legătură cu asta“

Antonescu raspunde

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, că ţine să răspundă unei întrebări adresate, la începutul săptămânii, de către premierul Victor Ponta. „Cineva se întreba zilele trecute cine mai este liberal azi în România şi ce mai înseamnă liberalismul. Doresc, cu toată prietenia, să dau un răspuns exact“, a precizat Antonescu.

„Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, un partid în care activează foarte mulţi oameni care sunt încă şi vor fi mereu liberali“, a subliniat Crin Antonescu.

În continuare, el a formulat răspunsul adresat premierului Victor Ponta, care întrebase, în contextul conflictului privind măsura de reeşalonare a creditului, “ce mai înseamnă liberalismul şi cine mai este liberal în ţara asta”.

„Ce mai înseamnă azi liberalism? Să porneşti de la ideea că cetăţenii unei ţări, chiar dacă se constituie şi funcţionează ca o naţiune, ca o comunitate, ca nişte mai mici comunităţi, sunt indivizi ale căror drepturi trebuie tratate ca atare, apărate şi sporite ca atare. Noi suntem liberali şi liberali înseamnă să lucrăm cu şi pentru indivizi, nu cu gloate. A fi liberal înseamnă să înţelegi lumea în care trăieşti ca pe o lume care are nevoie de lideri puternici, nu de baroni. Liberal mai înseamnă să vrei să trăieşti şi să faci în aşa fel încât să trăieşti într-un stat de drept a cărui Constituţie este un contract între stat şi cetăţeni. Asta a însemnat dintotdeauna şi înseamnă şi azi. Dau toate garanţiile prietenului meu că, da, mai suntem liberali în România“, a explicat Antonescu.

Citeste si...  Trei cutremure s-au produs sâmbătă în Vrancea