Portughezul a câştigat Balonul de Aur: „Le mulţumesc tuturor”

ronaldo-pele-640-ballondor

Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câştigat, luni seară, pentru a doua oară Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich. Fotbalistul s-a declarat extrem de emoţionat, informează fifa.com.

Ronaldo a urcat pe scenă împreună cu fiul său. „În primul rând vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei de la echipa de club şi naţională. Fără ajutorul lor nu aş fi reuşit. Sunt foarte fericit. Acest trofeu este extrem de greu de câştigat. Trebuie să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Iubita mea, prietenii mei, fiul meu. Este un moment extrem de emoţionant. Tot ce pot să spun este mulţumesc tuturor”, a spus Cristiano Ronaldo, cu ochii în lacrimi.

Ronaldo balonul-de-aur

El a fost îmbrăţişat pe scenă de fostul internaţional brazilian Pele şi de preşedintele UEFA, Michel Platini.

Portughezul i-a devansat pe francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) şi pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona). Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit câştigător al trofeului Balonul de Aur după ce a primit 27,99 la sută din totalul voturilor, în timp ce rivalii săi Lionel Messi şi Franck Ribery au fost votaţi de 24,72, respectiv 23,36 la sută din participanţii la scrutin, informează France Football.

Juriul a fost format din reprezentanţi mass-media, selecţioneri şi căpitani ai echipelor naţionale.

Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008. El a marcat anul trecut 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.

Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

Citeste si...
Bulibașa Imperialul, acuzat de inselaciuni cu aur și...ceapă