Tragedie în Sighetul Marmaţiei. Un copil de patru ani şi jumătate a fost ucis de câinele familiei, un Amstaff – cunoscut drept un câine de luptă, însă prietenos cu cei mici. 
Un echipaj al ambulanţei a fost solicitat de urgenţă la faţa locului. Din nefericire, leziunile suferite de micuţ au fost incompatibile cu viaţa.
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
Câinele aparţine unchiului copilului, care a venit din Italia acasă, în concediu, împreună cu părinţii săi. Unchiul are aproximativ 18 ani. Patrupedul, din rasa Amstaff, se află în România din iunie 2016. El a fost adus să păzească gospodăria în lucru a familiei. Informaţia în acest moment este că nu a fost înregistrat, microcipat sau declarat în România.
Copilul se afla în grija străbunicilor, întrucât mama se află la muncă în Anglia. Femeia este divorţată de tatăl copilului. Acesta ar fi acasă în Sighetu Marmaţiei, unde şi lucrează.
La un moment dat, în cursul zilei de luni, 21 august, câinele s-a repezit la gâtul copilului. Totul s-a petrecut în curtea gospodăriei.
Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, Ioana Cătană, câinele i-a secţionat copilului laringele şi traheea, decesul survenind pe loc.
Un vecin este cel care a văzut scenele de groază şi a sunat la 112.
Proprietarul animalului, în vârstă de aproximativ 18 ani, a dispărut de la momentul tragediei, fiind căutat în prezent de toată lumea. Apropiaţii se tem să nu recurgă la vreun gest extrem.
Câinele care l-a ucis pe copil a fost ridicat de un echipaj al Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei şi urmează a fi eutanasiat.

Citeste si...  Magazin românesc incendiat la Norwich, în estul Angliei