Consilierii de probațiune din București și alte șase județe au intrat în grevă în această dimineață, nemulțumiți că problemele lor salariale nu sunt luate în seamă.

Angajaţii serviciilor de probaţiune din București, Arad, Braşov, Cluj, Galaţi, Ilfov, Timiş şi Vrancea au intrat în grevă. De asemenea, consilierii de probaţiune din alte 12 judeţe intenţionează să declanşeze la rândul lor greva generală în cursul zilei de joi – judeţele Alba, Botoşani, Dâmboviţa, Harghita, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj – şi vineri – judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Mureş şi Teleorman -.

”Am ales greva generală pentru nu am primit altă variantă de a rezolva aceste probleme pe care le tot semnalăm de ani de zile. Dorim aplicarea corectă a salariilor așa cum sunt stabilite în lege. Nu cerem măriri salariale, ci să ne dea salariul așa cum stabilește legea.

Citeste si...
Premieră medicală: Capitala va avea primul Centru de Excelenţă în Diabet din România

Încă de anul trecut colegii mei au sesizat Ministerul Justiției, ministrul Justiției a emis ordin prin care să ni se acorde valoare de referință sectorială. Nu se mai poate, nu suntem luați în seamă”, a declarat consilierul de probațiune Crina Mocanu, la Realitatea TV.