Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic, valabil în mai multe zone din ţară.

vant_puternic_29599700

Între orele 8.00 şi 14.00 local în sudul judeţului Sibiu (Valea Oltului), inclusiv municipiul Sibiu şi zona Carpaţilor Meridionali, se va semnala vânt cu viteză la rafală de peste 60 km/h, iar în zona de munte transport de zăpadă.

Între orele 08.00 si 14.00 local in judetul Caras-Severin se vor semnala intensificari ale vântului cu viteze care vor atinge si depasi local la rafala 70…80 km/h si izolat 90 km/h, transport de zapada in zona montana înaltă.

PROGNOZA METEO. Deşi miercuri temperaturile cresc uşor, în continuare vorbim despre o vreme rece pentru această dată în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului se înscriu în limite normale. Astfel, meteorologii anunţă maxime termice de la -4 grade în Moldova până la 11 grade în Dealurile de Vest. Se arată soarele în nord-vest şi centru, dar în celelalte zone cerul rămâne acopertit în principal de nori şi cad precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie în sudul Banatului şi local în Dobrogea, mixte în Oltenia şi pe spaţii mai restrânse în Muntenia şi izolat ninsoare în Moldova. Izolat, se produce polei, iar în zona de munte mai ninge şi bate vântul, adică mai ales pe creste putem vorbi încă de viscol. Vântul rămâne mai nervos şi în sud-vestul, sudul şi centrul ţării dar la cote mai reduse decat marţi.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este o vreme rece şi mohorâtă. Trecător îşi fac apariţia precipitaţiile slabe, predominant ploaie. Vântul mai are scurte intensificări în cursul zilei, apoi se domoleşte de tot. Temperatura maximă trece în sfârşit de pragul şi va fi de 1…2 grade.

Citeste si...
Cod Galben de ploi și vijelii în 33 de județe și în Capitală