ANM a emis o atenţionare cod galben de ploi insemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată, valabilă pentru vestul, centrul şi nord-vestul ţării, încpând de sâmbătă dimineaţă. De asemenea, duminică, şi sudul şi estul ţării vor intra sub incidenţa unei informări meteorologice de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Codul galben intră in vigoare începând din dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local şi în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăşi 80…100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere şi în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar în vest şi nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

Citeste si...
Un militar român, rănit în Afganistan, membru al echipei care a plecat în SUA să ajute în lupta anti coronavirus

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar şi cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară, în special în Carpaţii Orientali, se va depune strat nou de zăpadă, informează ANM. 

Totodată, pentru ziua de duminică, meteorologii au emis o informate meteo de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. În Muntenia, Dobrogea şi Moldova vântul se va intensifica cu viteze de 45…55 km/h, temporar 60 km/h şi vor fi intervale de timp în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vremea va fi în răcire faţă de sâmbătă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.