Actualitate

Cine ar putea fi succesorul Alinei Bica la DIICOT

Ministrul Justiției a transmis vineri, 9 aprilie, Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a lui Daniel Constantin Horodniceanu.
 
Daniel Constantin HorodniceanuPotrivit dispozițiilor art.54 alin.1 din Legea 303/2004, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
 
Ce il recomanda pe Daniel Constantin Horodniceanu pentru functie pentru care a fost propus? Iata câteva elemente definitorii pentru cariera profesională a domnului procuror:
 
·Vechime în funcția de procuror: 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere;
· În prezent, procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
· Experiență managerială anterioară: procuror-șef al Biroului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv procuror – șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în perioada iunie 2012 – 2015.
În cadrul dialogului cu ministrul justiției, Robert Cazanciuc,  procurorul Daniel Constantin Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT.
blank