Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978, aduce în prim-plan o faţă mai puţin cunoscută a Elenei Ceauşescu. Elena- arţăgoasă şi zgârcită. Aceasta nu ezita să îl repeadă pe fostul dictator în public. Apropiaţii cred că aceasta îl avea pe dictator cu ceva la mână.

ceausestii_00405300

Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului demnitar George Macovescu şi-a amintit de un episod petrecut într-o vizită în străinătate în care Elena Ceauşescu a arătat cât de zgârcită era, scrie historia.ro.

„Se mai certau. De exemplu, au fost situaţii în vizitele din străinătate în care soţul meu s-a dus la Nicolae Ceauşescu şi i-a spus: „Tovarăşe preşedinte, daţi-le la băieţi nişte bani, că vor să trimită o vedere şi nu au bani de timbre”. Şi Elena replica: „De ce, dragă, vrei bani de timbre? Să aducă timbre de-acasă…” Şi atunci soţul meu i-a spus: „Doamnă, nu vă supăraţi, dar să ştiţi că timbrele româneşti nu merg în străinătate”. Şi Nicolae Ceauşescu i-a replicat, tot Elenei Ceauşescu: „Ia mai taci tu din gură, cum poţi să spui să aducă timbre de acasă?”, a povestit Emilia Marinela Macovescu.

Nicolae Ceauşescu nu se lăsa mai prejos şi îi dădea replica pe loc, dar nu aşa cum şi-ar închipui lumea. „Da, o repezea. Dar soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: „Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia! Unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: „Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”, a adăugat Emilia Marinela Macovescu.

George Macovescu credea că Nicolae Ceauşescu a comis vreo crimă sau, la un moment dat în viaţă, fusese implicat în vreo crimă de care Elena ştia şi cu care îl şantaja.

Citeste si...
VIDEO: Floyd Mayweather a fost muşcat de mână în meciul de sâmbătă noapte