Interesant este că președintele LAPAR spune că nu el este cel vizat de acuzații, așa cum se scrie în denunț, ci un director executiv din cadrul LAPAR. ”S-a decis, în consiliul director, comandarea unui audit, să vedem ce s-a întâmplat. Cineva a făcut o reclamație. Cei care au venit nu ne-au spus. Lipsa unor sume de bani din cotizațiile fermierilor. Nu putem să vorbim de delapidare. A venit o informație cum că cel care avea delegație pentru relația cu banca și cu contabilitatea și-a însușit niște bani. Vizat ar fi directorul executiv.”, a spus, la Digi 24, Laurențiu Baciu.

Politisti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la sediile unei organizații a producătorilor agricoli din Romania, din Bucuresti.

Citeste si...
Care sunt elementele din vin care provoca dureri de cap

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Sursele au dezvăluit că ar fi vorba despre Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Se pare că perioada vizată ar fi 2012-2018, iar vizat ar fi chiar presedintele LAPAR, Laurențiu Baciu, care a folosit 1.000.000 de lei, în interes personal. Sursele consultate precizează că a fost facut un denunț în februarie, anul acesta. Președintele LAPAR a făcut diverse achiziții și a călătorit în interes personal.