Life

Ce mașină să alegi în 2020, pe motorină sau benzină?

Decizia de a cumpăra o mașină este importantă, mai ales când vine vorba de alegerea modelului. Pentru a face acest lucru, trebuie ținut cont de mai multe considerente semnificative, cum ar fi: marca, prețul, spațiul, motorul și, de asemenea, de ce tip de combustibil are nevoie: motorină sau benzină?

De ce contează tipul de combustibil de care are nevoie o mașină? Ei bine, fiecare combustibil are anumite caracteristici care îi fac consumul mai atractiv sau mai ecologic, fie nu.  Acestea sunt motivele convingătoare care au făcut ca astăzi unul dintre cele două tipuri de combustibil – motorină și benzină – să se poziționeze mai mult pe piață.

Care combustibil este popular printre consumatorii de la nivel global? Ei bine, răspunsul este: benzina.

Dar pentru a înțelege de ce, trebuie să știți mai întâi ce presupune utilizarea fiecăruia dintre acești combustibili.

Ce sunt motorina și benzina?

Atât motorina, cât și benzina sunt hidrocarburi folosite mai ales ca și combustibili în zona auto din întreaga lume. Cu toate acestea, fiecare are anumite particularități și elemente care le diferențiază.

Diesel-ul, cunoscut și sub denumirea de motorină, este un combustibil lichid( ce conține în principal parafină) ce rezultă în urma unui proces de distilare a petrolului.

Motorina a fost folosită încă de la începutul secolului XX pe automobile, după crearea motorului diesel de către compania franceză Citröen. Cu toate acestea, joacă un rol important și în încălzire.

La rândul său, benzina tot o hidrocarbură lichidă derivată din petrol, este și ea folosită ca și combustibil pentru automobile, dar are și alte utilizări, cum ar fi sobe și / sau lămpi. Primele motoare cu ardere internă au fost create în Germania la sfârșitul secolului XIX.

În prezent, sunt  foarte cunoscute două tipuri de benzină, de 95 sau 98.

Ceea ce diferențiază motorina de benzină, pe lângă compoziția sau formula sa chimică, sunt nivelurile sale de combustie, ceea ce înseamnă că un tip de motor are performanțe mai mari decât altul.

Prețurile fiecărui produs variază și pe piață, acest lucru va depinde întotdeauna de cererea din fiecare regiune, de reglementări, taxe pe tipuri de utilizare, printre altele.

Care este mai bună alegere: motorina sau benzina?

Când cumpărați o mașină este important să înțelegeți că cele care folosesc motorină nu au același motor ca și cele care utilizează benzină, deoarece pentru a „prelucra” fiecare combustibil, motoarele trebuie construite sub anumiți parametri … Și deși există asemănări, modul de aprindere a combustibilului diferă la fiecare tip. De aceea, vorbim de motoare diesel și cu combustie internă.

Prin urmare, o mașină cu motor diesel nu poate și nu trebuie alimentată cu benzină și nici invers. Și acum apare întrebarea de milioane: Ce se întâmplă dacă ați alimenta cu motorina o mașină pe benzină sau ce s-ar întâmpla dacă am alimenta cu benzină o mașină diesel? Cel mai important lucru în aceste cazuri este să nu porniți vehiculul și să contactați un service.

Dar dincolo de toate acestea, de ce să alegeți între una sau alta? Ei bine, vom enumerăm câteva puncte cruciale. În ceea ce privește mașinile diesel, se pot observa următoarele avantaje și dezavantaje.

Avantajele și dezavantajele mașinilor diesel

Avantaje: Diesel-ul este, în general, mai ieftin decât benzina în multe părți ale lumii, deși diferența nu mai este semnificativă, având în vedere impunerea tot mai mare de impozite și reglementări. Un alt avantaj este că o mașină diesel consumă mai puțin combustibil. Sunt motoare rezistente, nu au nevoie de multă întreținere și sunt durabile.

Dezavantaje: În prezent, consumul de motorină a scăzut din cauza emisiilor de CO2 pe care le generează, dar în principal datorită producerii de dioxid de azot și a anumitor particule care sunt foarte nocive pentru mediu și sănătatea publică. Este mai poluant decât benzina în ceea ce privește particulele emise.

În ceea ce privește mașinile care utilizează benzină, punctele de luat în considerare sunt următoarele.

Avantajele și dezavantajele mașinilor pe benzină

Avantaje: Motoarele pe benzină permit atingerea unor viteze și puteri mai mari, motiv pentru care sunt mai utilizate pe mașinile sport de înaltă performanță. În plus, mașinile care utilizează acest combustibil – deși au nevoie de mai multă îngrijire – sunt mai ieftine.

Dezavantaje: Consumul este mai mare și generează, de asemenea, mai mult CO2, deși nu este la fel de poluant ca motorina în ceea ce privește particule emise.

Alegerea între o mașină diesel sau una pe benzină nu este o sarcină ușoară și, de asemenea, depinde foarte mult de nevoile sau de utilizarea care se va da vehiculului.

Dacă nu vă permiteți să vă cumpărați o mașină nouă și vă alegeți una second hand, trebuie să țineți cont de ceea ce aveți nevoie.

Avem însă o veste bună pentru voi, aveți șansa să vă alegeți mașina care se potrivește cel mai bine așteptărilor voastre accesând linkul https://www.autovit.ro/.

Și veștile noastre nu se opresc aici. Cei interesați de achiziționarea unor utilaje second hand pot accesa linkul https://www.autovit.ro/utilaje-constructii/excavator/ , pentru a găsi ceea ce-și doresc. Spor la cumpărături!

blank