Raportul în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânat din nou. Procurorii DNA ar putea fi chemați la Comisia Juridică din Senat pentru a da explicații privind dosarul lui Tăriceanu. Anunțul a fost făcut de Robert Cazanciuc la Parlament.

„Când au fost audiați și domnii Tăriceanu și studiate materialele avocatului, au fost anumite chestiuni de clarificat din partea membrilor comisiei juridice și din partea membrilor din Senat care au studiat dosarul. În acest context s-a pus problema dacă nu ar fi utilă cauze ca cel care a făcut sesizarea, adică Parchetul, să susțină această sesizare cu întrebările care au rezultat din dezbaterile până acum. Colegii au invocat cel puțin două decizii ale CCR, una care spune că suntem titulari, ceea ce știam și noi și avem toată libertatea de a decide într-un fel sau altul, dar asta nu înseamnă că nu putem să chemăm pe cineva ca să clarifice anumite chestiuni, dacă s-a apreciat că ar fi utilă cauzei”, a declarat Robert Cazanciuc.

El a mai spus că dezbaterile vor continua săptămâna viitoare.

„Și săptămâna viitoare va fi din nou pe ordinea de zi această chestiune să vedem dacă să invităm sau nu pentru că nu am vrea să pară o chestiune de pactizare, adică invitarea Parchetului nu trebuie privită ca o acțiune politică, ci pur și simplu o acțiune de susținere a unei cereri. Cineva care face o cerere indiferent de natura ei este evident să vină să o susțină, să spună anumite chestiuni, cu atât mai mult cu cât noi suntem titularii acestei cereri de urmărire penală sau nu și atunci e firesc să ne fie clarificate anumite lucruri dacă din material sunt contradicții, mai ales că din păcate avem un material de 17.000 de pagini care nu a fost structurat, nu a fost așezat așa fel încât să permită un nespecialist să studieze și să formeze o opinie”, a completat Cazanciuc.

Citeste si...  Tăriceanu consideră OUG-urile pe Justitie, un soi de bau-bau

Întrebat dacă au mai fost astfel de situații în care au fost chemați procurorii pentru a da explicații pentru astfel de cereri, Cazanciuc a precizat: „Nu este vorba despre a da explicații. Va susține cererea. Nu știu, de când sunt aici, nu au mai fost”.