Daca pana de curand miscarea „Uniti Salvam” s-a promovat drept o “platforma civica, independenta de sistemul de partide politice”, intre timp, lucrurile par sa se fi schimbat.

61593150

Potrivit unor voci din scena politica, liderul miscarii, Claudiu Craciun, renunta usor-usor la valorile si obiectivele asumate de reteaua nationala pe care o conduce in interes propriu, in schimbul unei functii politice.

Exista informatii potrivit carora Craciun ar fi inceput sa negocieze cu Vasile Blaga o pozitie in ACL, pe care ar putea sa o primeasca in cazul in care Klaus Iohannis va castiga alegerile prezidentiale. In schimb, liderul “Uniti Salvam” s-ar obliga sa ofere un ajutor de nepretuit pentru ACL – resursa umana pentru manifestatiile anti-Ponta, proteste cu care sa se asocieze Iohannis pentru a lasa impresia de lider al societatii civile, singurul care a empatizat cu protestatarii.

61593153.jpg

Daca acest scenariu se va concretiza, Claudiu Craciun ar trebui sa scoata in strada membrii miscarii “Uniti Salvam”, iar tema convenita sa fie votul din diaspora.

61593154

Dedesubturile intelegerii ies la iveala si in spatiul virtual, unde mai multe organizatii PDL si chiar PNL din tara isi invita membrii pe retelele de socializare sa umple randurile de protestatari.
Mai mult decat atat, exista informatii potrivit carora retele de PDL-isti, ascunse in spatele unor ONG-uri, strang concomitent liste de sustinatori pentru mitinguri pretins „civice”.

Citeste si...
Viorel Hrebenciuc A DEMISIONAT din Parlament: "NU REGRET NIMIC din ce am vorbit!"