Doi apropiaţi ai Elenei Udrea au câştigat o avere impresionantă, prin despăgubiri dubioase

 Udrea (3)

Membrii partidului lui Traian Basescu îşi umflă buzunarele cu milioane de euro prin despăgubiri de la stat cu multe semne de întrebare.  Doi lideri locali de la Partidul Mişcarea Populară, apropiaţi ai Elenei Udrea, au dat un tun de 10 milioane de euro, prin cumpărarea unor drepturi litigioase prin tranzacţii cu multe semne de întrebare. Dezvăluirile au fost făcute duminică, la emisiunea Secvenţial cu Adrian Ursu.

Oamenii de bază ai Elenei Udrea au câştigat o avere impresionantă prin afacerile cu statul. Doar doi dintre aceştia au câştigat, în perioada 2010 – 2011, zece milioane de euro.

Aurel Niculae, deputat PMP de Călăraşi, care a apărut de-a dreapta Elenei Udrea, în vizita sa în comuna Nana, a câştigat în trei luni o adevărată avere. Tranzacţia este realizată de o firmă din Cipru, care, aparent, face o afacere foarte proastă, vinde cu mult mai puţin decât a plătit pentru achiziţionarea acelui dosar, pentru că nu era titulara drepturilor de moştenire.

Acelaşi deputat PMP, Aurel Niculae, care a condus Plafar între 2005 şi 2008, pe atunci firmă de stat cu un profit de 1,5 milioane euro, a reuşit să îngroape compania în datorii de 5 milioane de euro şi să o bage în insolvenţă în doar câteva luni.

Un alt samsar imobiliar, apropiatul Elenei Udrea, Daniel Dragomir, a primit aproape nouă milioane de euro de la stat, după ce a cumpărat dosarul de drepturi litigioase cu doar 300.000 de euro. Exact în aceeaşi zi în care a avut loc tranzacţia, s-a întocmit şi raportul de evaluare a terenului. Două săptămâni mai târziu, ANRP a aprobat retrocedarea, iar banii intrau în contul membrului PMP.

Pentru ca toate tranzacţiile să decurgă conform planului, membrii Partidului Mişcarea Populară au avut şi ajutoare din administraţie şi din Autoritatea Naţională de Retrocedări. Liderul PMP Argeş, Daniel Dragomir, care a primit despăgubiri pentru un teren din Argeş s-a bazat pe sprijinul primarului. De asemenea, şi în Autoritatea Naţională de Retrocedări, oamenii Elenei Udrea au găsit un sprijin.

Citeste si...
Suma uriaşă pe care România a plătit-o la CEDO în 2017 din cauza condiţiilor din închisori. Date ANP